Aproximativ 30 de preşedinţi de secţii de votare s-au retras

Aproximativ 30 dintre preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare din Gorj s-au retras. Foarte mulţi dintre ei nu au specificat motivul care i-a determinat să refuze a-şi ridica delegaţia. Cel mai probabil, cauza retragerii lor o reprezintă sumele mici de bani pe care ar fi urmat să le primească după alegeri.

Reprezentanţii Instituţiei Prefectului spun că va urma o nouă tragere la sorţi, la propunerea şefilor de circumscripţii de la secţiile cărora s-au retras preşedinţii şi locţiitorii. “20-30 dintre preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare din judeţul Gorj au renunţat la a mai participa la procesul de desfăşurare al alegerilor din data de 10 iunie. Aceştia au refuzat să-şi ridice delegaţia de la Tribunal din motive mai mult sau mai puţin obiective. La cererea preşedinţilor de circumscripţii se vor organiza noi trageri la sorţi pentru secţiile de la care preşedinţii sau locţiitorii s-au retras”, a declarat Liviu Diaconescu, şeful Serviciului Verificarea Legalităţii Actelor. Prima tragere la sorţi a preşedinţilor şi locţiitorilor de la secţiile de votare s-a desfăşurat în sistem informatic în data de 29 mai.

BANI

Un preşedinte de secţie va primi pentru efortul său 425 de lei, în timp ce membrii comisiei doar 255 de lei. În cazul tuturor se vor adăuga în ziua alegerilor încă 10 lei, bani destinaţi cheltuielilor de protocol - băuturi răcoritoare, cafea şi gustări.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: