Arădean mort după ce a lovit un tir de Braşov la Târgu Jiu

Sfârşit cumplit pentru un bărbat de 60 de ani, aflat ieri la volanul unei maşini înmatriculate în Arad, cu care a izbit în plin un tir înmatriculat la Brașov. Accidentul s-a produs la câțiva pași de sediul ISU Gorj, moartea șoferului producându-se aproape instantaneu.

Nenorocirea a avut loc în jurul prânzului, când, din cauza accidentului, pe drumul național spre Vâlcea s-au format cozi, șoferii neștiind de ce trebuie să stea pe loc minute în șir. Impactul între mașina de Arad și camion a fost atât de puternic încât numerele celor două autovehicule au rămas prinse unul în celălalt.

Martor la întreaga scenă a fost consilierul local din Alimpești, Leonida Belgher, care și în trecut a mai avut parte de astfel de nenorociri, ieri el chiar întrebându-se cum de se întâmplă să fie prezent în trafic în astfel de momente dramatice. „Eram în spatele camionului care a fost izbit de mașina de Arad. Am oprit să văd ce s-a întâmplat și când m-am dus la mașină am văzut că șoferul nu avea centura pusă, că altfel cred că mai atenua din șocul impactului. A intrat de pe contrasens direct în camion. Nu știu dacă a adormit sau a vorbit la telefon, pentru că eu când am ajuns la el avea telefonul în funcțiune. Era o fată căreia i-am spus că el e accidentat și ea mă întreba dacă vine cu vreo coroană, că nu credea că e mort. Cred că a murit în brațele mele, când încercam să îl scot”, a spus Belgher.

Șoferul care conducea camionul este un brașovean de 50 de ani. El a mărturisit că descărcase marfa pe care o adusese la Târgu Jiu și plecase într-o altă cursă spre Râmnicu Vâlcea, la ieșirea din oraș trezindu-se cu mașina de Arad în fața sa. Arădeanul a fost resuscitat zeci de minute de echipajele de prim ajutor sosite în grabă la locul accidentului, însă eforturile medicilor au fost zadarnice. „Având în vedere că suntem la 100 de metri de sediul Inspectoratului, bineînțeles că intervenția a fost una rapidă. Chiar și în prezent se efectuează protocolul de resuscitare, dar fără rezultate, din păcate”, spunea purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, Mihai Avramescu, prezent la locul tragediei.

După aproape o oră de manevre inutile de resuscitare, medicii au declarat decesul, iar trupul neînsuflețit a fost preluat de Serviciul de Medicină Legală Gorj, în vederea efectuării necropsiei. Polițiștii au deschis o anchetă pentru a clarifica împrejurările în care s-a produs accidentul, șoferul din Brașov alegându-se cu dosar penal pentru ucidere din culpă, de parcă ar fi vina lui că i-a intrat altcineva în față. Bărbatul decedat se numea Vasilea Serea, rudele sale fiind așteptate acum la Târgu Jiu pentru a prelua trupul neînsuflețit și a-l înmormânta la Arad.

Galerie foto


Vizualizări: 2,600

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: