Manelele i-au adus şapte ani de închisoare cu executare

Şapte ani va sta în spatele gratiilor tânărul din Negomir care în vara anului trecut l-a bătut pe un rovinărean, doar pentru că nu l-a lăsat să asculte cât de multe manele a dorit el, la volum maxim, într-o cârciumă din Rovinari.

Incidentul s-a produs la începutul lunii iulie, Ionuţ Robert Monea punând atunci mâna pe o bâtă pentru a-şi face „dreptate” şi a impune preferinţele muzicale pe care le avea. Verdictul de şapte ani de puşcărie a fost pronunţat în toamnă de Judecătoria Târgu Jiu, iar acum Curtea de Apel Craiova l-a menţinut, magistraţii din Bănie respingând apelul inculpatului, care mai are de plătit şi 430 de lei cheltuieli de judecată statului român.

Condamnarea sa vine în contextul în care inculpatul şi-a recunoscut faptele, el fiind deja recidivist, mai având o condamnare cu suspendare. „Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 6 ani, pe care o sporeşte cu 4 luni, rezultând o pedeapsă de 6 ani şi 4 luni închisoare. (…) Revocă suspendarea condiţionată a pedepsei de 8 luni închisoare aplicată inculpatului prin sentinţa penală nr. 2192/09.10.2013 a Judecătoriei Tg. Jiu în dosarul nr. 13518/318/2013 pentru infracţiunea prev. de art. 86 alin. 1 din OUG 195/2002, urmând ca aceasta să fie executată alături de pedeapsa de 6 ani şi 4 luni, în total rezultând o pedeapsă de 7 ani închisoare. (…) Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului reţinerea şi arestul preventiv începând cu 02.07.2015 la zi”, se arată în sentinţa Judecătoriei Târgu Jiu, rămasă definitivă prin decizia Curții de Apel Craiova.

Vizualizări: 1,353

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: