Scandal la Ambulanţă! „Dacă se demonstrează că fur, îmi dau demisia”

Situaţie extrem de tensionată la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj. Doi ambulanţieri sunt revoltaţi după ce conducerea instituţiei a decis să le facă popriri pe salarii în lipsa unui angajament de plată. Oamenii spun că s-au trezit pur şi simplu cu poprire pe salariu, fiind acuzaţi de conducere că au furat motorină. Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Marinică Niculescu, spune însă că supărarea ambulanţierilor este legată de faptul că se simt luaţi la rost privind consumul de motorină.

Supărare mare în rândul ambulanţierilor în judeţul Gorj. Conducerea SJA a decis să le impute acestora lipsa de motorină, lucru care i-a nemulţumit pe oamenii care spun că nu există niciun angajament de plată în acest sens. ”M-am pomenit în luna februarie că mi s-au oprit 50 de lei din salariu. M-am interesat şi am aflat că este vorba de o imputaţie pentru lipsă de motorină în baza unui angajament dat de mine în 1998, prin care mă angajam să plătesc daune la autosanitare. Mi-au oprit 50 de lei în baza acestui angajament, spunându-mi că o să mi se oprească în continuare până la suma de 450 de lei. Noi am mai fost acuzaţi şi în 2010 tot de hoţii şi vreau să vă spun că sunt singurul ambulanţier care nu pun mâna pe pompă ca să alimentez Salvarea. Toată lumea ştie că Popa nu fură combustibil”, a spus Cristi Popa, ambulanțier în cadrul SJA Gorj.

Impune ambulanţelor viteza legală
Nemulţumitor pentru ambulanţieri a fost şi faptul că directorul le-a interzis să mai meargă tare cu maşinile, tocmai pentru a limita consumul de carburant. ”Toată lumea ştie că Popa fuge foarte tare cu Salvarea pentru că lucrez la un serviciu de Urgenţă. Încă ceva, mi s-a interzis să mă întorc cu viteză, dar ei sună tot timpul după mine să vin mai repede că sunt solicitări în aşteptare. Vreau să vă spun că am avut o cursă de Cluj acum o lună şi am mers cu viteza reglementată de lege, cu 40, 50 şi 60 km la oră. Vă dau cuvântul meu de onoare că am făcut 18 ore dus-întors şi am adus şi o economie Serviciului de Ambulanţă, aproape 20 de litri. Pacientul a zis însă că a crezut că l-am dus la ruși. Domnul Marinică vrea să mergem ca la maxi-taxi. Eu în 20 de ani de Ambulanță nu am zgâriat măcar o mașină. Este imposibil să mă pui să merg încet într-un serviciu de urgență. Nu există consum pe Ambulanță, SMURD-ul nu are consum. Dacă mie mi se demonstrează că am pus eu mâna pe 100 de grame de motorină, îmi dau demisia”, a spus Cristi Popa, ambulanțier.
Un alt ambulanțier a depus chiar și o plângere penală pentru că și lui i s-au imputat bani din salariu fără să existe dovezi că a furta motorină. ”Eu o să mă adresez organelor de cercetare, fac plângere penală și să vedem ce se întâmplă. Eu știam că trebuie să discuți înainte cu angajatul dacă îi faci poprire, nu să treci așa peste toți. Nu există titlu executoriu, nu am semnat niciun angajament de plată, dar ei îmi opresc bani din salariu. Eu am cerut să mi se aducă la cunoștință de unde provin aceste lipsuri, dar ei nu au cum să demonstreze că s-a furat. Eu vă spun că nu suport hoţimea, dar ei acuză pe toată lumea”, a spus Vasile Cilibiu, ambulanțier.

Niculescu: ”Nu o să permit asemenea comportamente”
Conducerea SJA Gorj spune că a hotărât să le oprească bani din salariu în lipsa acestui angajament întocmai ca să înțeleagă că nu mai merge cu furtișagurile. ”Tehnicul face evaluarea pe fiecare tură și șofer în parte, se stabilește lipsa care o are pe luna respectivă și i se aduce la cunoştinţă. Două persoane avem care nu au vrut să dea angajamente de plată, restul toţi s-au conformat, li s-a reținut efectiv conform legii. Dar, s-a reţinut şi celor care nu au angajamente de plată, deși au săvârșit aceleași fapte. O fac din spirit de frondă, cred că o să meargă şi aşa, dar eu nu o să permit asemenea comportamente. Să ştie toţi conducătorii auto din Ambulanța Gorj că pe viitor nu li se va mai permite niciun fel de abatere de la normele disciplinare și mai mult, să conducă ca nişte profesioniști, că așa au obligație și prin lege”, a spus Marinică Niculescu, șeful SJA Gorj.
Potrivit directorului Niculescu, acesta le-a interzis șoferilor să conducă irațional. „Mașina trebuie exploatată rațional chiar dacă este situație de urgență, nu se consumă nelimitat. Sunt doi care se plâng, restul s-au conformat, dacă 99% se conformează înseamnă că este bine. Nu prea i-a întrebat nimeni până la mine pe domnii ambulanțieri de consumul de motorină”, a spus Marinică Niculescu, șeful Serviciului Județean de Ambulanță Gorj.

Vizualizări: 6,926

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: