Arcani, comuna în care nu s-a investit de zece ani

În comuna Arcani nu s-au mai făcut investiții de aproximativ zece ani. Pare greu de crezut, dar acesta este adevărul dur, atât pentru primarul din comună, dar și pentru cetățenii care au avut ghinionul să locuiască într-o comună în care nu au prea ajuns fonduri europene sau de la guvern. Deși în zonă sunt patru parlamentari, aceștia nu au mai trecut prin Arcani din campania electorală, lucru pe care  l-au făcut și predecesorii lor.

Arcani este printre puținele comune din Gorj în care nu s-a făcut nicio investiție de aproximativ 10 ani. Dezavantajul acestei localități este faptul că aici nu ajung fonduri decât de la Guvern și din taxele și impozitele locale. Bugetul primit de primărie anual este doar pentru a asigura funcționarea administrației.

Banii economisiți de primărie au fost cheltuiți în 2008 pentru mai multe proiecte de investiții, proiecte care nu au primit aprobare şi care nu au fost finanțate nici până astăzi. În acest context, acum nu este în derulare nicio lucrare pe raza comunei. „Nu am mai făcut nicio investiție din anul 2004. Am făcut vreo 7 sau 8 proiecte în 2008 pentru asfaltarea mai multor drumuri și pentru introducerea apei curente. Am cheltuit atunci foarte mulți bani, au fost avizate în 2011 și s-au blocat în 2012. Am primit aviz favorabil de la Guvernele Boc și MRU însă Guvernul Ponta le-a blocat pe motiv că au fost avizate politic. Degeaba zic ei că nu se fac proiecte și de aceea nu vin bani în Gorj, că proiecte sunt, dar sunt blocate de sus. Nu am făcut nicio investiție mare. Am mai balastat un drum, am mai făcut un trotuar sau o zugrăveală la școală, alea nu sunt investiții”, a declarat Vasile Popescu, primar comuna Arcani.

Parlamentarii trec numai în campanie

Primarul din comuna Arcani, Vasile Popescu, susține că nu s-a bucurat niciodată de sprijinul parlamentarilor din colegiul din care face parte. Acest lucru nu se întâmplă nici acum, când are patru parlamentari în zonă. „Parlamentarii au venit în zonă numai în campania electorală. Așa se întâmplă de ani de zile și noii parlamentari fac același lucru. Nu au trecut o dată prin comună din campania electorală. Nici nu i-am sunat. Să vină aici să vadă ce probleme sunt. Eu lui nea Ion nu pot să-i spun că am vorbit cu parlamentarul nu știu care la telefon”, a mai spus Vasile Popescu. 

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: