Uniforme şi ghiozdane pentru cei mai mici elevi din Câlnic

Şcolile şi grădiniţele de pe raza comunei Câlnic sunt pregătite pentru noul an şcolar. La toate unităţile de învăţământ au fost efectuate lucrări de reparaţii,  igienizări şi revizii ale instalaţiilor sanitare şi de încălzire. În plus, cei mai mici elevi din Câlnic aşteaptă cu nerăbdare să intre pe poarta şcolilor după ce şi-au probat uniformele şi verificat ghiozdanele. Asta pentru că autorităţile locale s-au gândit din timp la preşcolari şi la elevii din clasele I.

Aproximativ 30 de elevi din Câlnic, care vor merge la grupa pregătitoare sau în clasa I, au primit din partea primăriei uniforme şi ghiozdane complet echipate. Copiii aşteptau cu nerăbdare ca autorităţile locale să le calce pragul caselor întrucât ştiau deja de la cei mari că vor primi uniforme şi rechizite gratuite. Potrivit primarului Dumitru Vulpe, banii pentru uniforme şi ghiozdane au fost alocaţi de către Consiliul Local. „Este al treilea an consecutiv în care acordăm uniforme şi ghiozdane celor mai mici dintre şcolari. Împreună cu conducerile unităţilor de învăţământ i-am identificat pe copiii care merg la grupa pregătitoare şi în clasa întâi, le-am cumpărat uniforme şi ghiozdane, am fost acasă la fiecare în parte şi le-am înmânat viitorilor elevi. În situaţia în care unele dintre uniforme nu s-au potrivit, ne-am întors la magazin şi le-am schimbat. Prin şedinţă a Consiliului Local am aprobat suma de 5.000 de lei pentru uniformele şi ghiozdanele copiilor. Am încercat ca în acest fel să venim în sprijinul părinţilor care înainte de începerea anului şcolar sunt nevoiţi să facă foarte multe cheltuieli pentru copii”, a declarat Dumitru Vulpe, primarul comunei Câlnic.

Şcolile, pregătite să-şi deschidă porţile

Dacă elevii din Câlnic sunt pregătiţi pentru a începe noul an şcolar, la rândul lor şi unităţile de învăţământ sunt gata pentru a-şi deschide porţile. Atât la şcolile, cât şi la grădiniţele de pe raza comunei au fost efectuate lucrări de igienizare, reparaţii, revizii ale instalaţiilor sanitare şi de încălzire. „Toate unităţile de învăţământ de pe raza comunei Câlnic sunt autorizate din punct de vedere sanitar. Avem apă curentă şi grupuri sanitare corespunzătoare. Pe perioada vacanţei, clădirile au fost renovate şi igienizate”, a precizat primarul de la Câlnic.

Nu numai elevii se bucură de atenţia autorităţilor locale, dar şi dascălii care vor preda la şcolile din comună. Potrivit edilului local, primăria va deconta cheltuielile de transport ale cadrelor didactice şi în anul şcolar 2013/2014 în ciuda faptului că administraţiile locale din judeţ se confruntă din ce în ce mai mult cu criza financiară. „Ne interesează ca actul de învăţământ să se desfăşoare în bune condiţii. Ca atare, am alocat fonduri atât pentru combustibilul microbuzului şcolar, cât şi pentru transportul cadrelor didactice. Şi în acest an şcolar vom deconta transportul profesorilor de la domiciliu la unităţile de învăţământ. Anul trecut am avut cadre didactice care au făcut naveta de la Târgu Jiu, Rovinari şi Motru”, spune Dumitru Vulpe.

FESTIVITATE

Cei aproximativ 250 de elevi şi preşcolari din Câlnic se vor bucura, luni, de festivităţi de deschidere a anului şcolar, având în mijlocul lor autorităţile locale. Primarul Dumitru Vulpe spune că va trece pe la toate unităţile de învăţământ de pe raza comunei.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: