Anchete sociale la solicitanţii de subvenţii pentru încălzire

Cetăţenii din Târgu Jiu şi localităţile componente care vor solicita noua formă de ajutor la încălzire, cu energie electrică, vor fi verificaţi de autorităţile locale pentru a vedea dacă au într-adevăr sistem de încălzire cu energie. Ca şi în anii trecuţi, şi cei care beneficiază de ajutoare de încălzire cu gaze sau lemne vor fi verificaţi, însă numai 60% din beneficiari. Cererile pentru obţinerea acestui sprijin se vor depune până la începutul lunii noiembrie, odată cu publicarea modelelor de cerere.

În cazul solicitării ajutoarelor pentru energie electrică, anchetele sociale se efectuează obligatoriu pentru toate situaţiile. Adică, fiecărui solicitant i se va verifica sistemul de încălzire utilizat. „Avem noutăţi în ceea ce priveşte încălzirea locuinţei pentru sezonul 2013-2014. Vor primi subvenţii şi cei care încălzesc locuinţa cu energie electrică. Pentru anii trecuţi am fost obligaţi prin lege să facem anchete sociale de verificare la 60% din numărul cererilor depuse. Şi anul acesta va fi la fel doar că, pentru cei care se încălzesc cu energie electrică, ancheta socială este obligatorie pentru toată lumea care depunere cerere de acest tip. Va trebui să fie făcută în termen de 15 zile de la data depunerii cererii pentru a ne asigura că cele declarate sunt reale”, a declarat Teodora Ciobanu, directorul Direcţiei Publice de Protecţie Socială Târgu Jiu.  

Anul trecut au solicitat sprijin pentru încălzirea locuinţei cu gaz 5.746 de familii, iar pentru încălzirea cu lemne încă 627. În final, numai 5.518 familii au primit ajutorul pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale şi 588 de familii au primit ajutor pentru încălzirea locuinţei cu lemne. Principalul motiv care a condus la respingerea cererilor a constat în faptul că solicitanţii nu îndeplineau condiţiile necesare acordării. Fie aveau mai multe locuinţe în proprietate, fie aveau în proprietatea autoturisme cu o capacitate mai mare de 1600 cmc.     

Depunerea cererilor, în aşteptare

Cererile pentru subvenţiile la încălzirea locuinţei se vor putea depune odată cu publicarea şi tipărirea modelului de cerere. „În ceea ce priveşte tranşele, sunt tot 9 tranşe pe toate tipurile de încălzire, se calculează după nişte formule stabilite prin lege. Valoarea de la care se primeşte ajutorul este de 615 lei. Cererea trebuie să fie primită de noi până pe 1 noiembrie, imediat după ce va fi publicat modelul în Monitorul Oficial. Noi o să le tipărim şi o să anunţăm cetăţenii să vină. Punctele în care primim sunt aceleaşi ca şi în anii trecuţi, respectiv cluburile vârstei a III-a şi mai avem un spaţiul la Sala Polivalentă”, a precizat Teodora Ciobanu.  

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: