Şcoala din Fântânele, închisă după 100 de ani

Școala Primară din Fântânelele nu-și va deschide porțile anul acesta, pentru că este în reabilitare capitală. Această unitate de învățământ, cu o vechime de aproximativ 100 de ani, nu mai putea funcționa, asta pentru că elevii nu aveau condițiile necesare pentru a-și desfășura activitatea în condiții bune. Autoritățile locale au alocat bani de la bugetul local pentru reabilitarea acestei școli, iar cei aproximativ 60 de elevi care învățau aici au fost mutați anul acesta la alte unități școlare de pe raza comunei.

Școala Primară din Fântănele nu mai era sigură pentru elevi, iar condițiile de aici nu erau demne pentru o unitate de învățământ din anul 2013. Pentru că elevii au tot fost mutați pe la alte școli pentru că ploua prin acoperiș, s-au făcut ceva intervenții anul școlar trecut, iar din vară unitatea a intrat în reabilitare capitală. Școala are o vechime de aproximativ 100 de ani și aici niciodată nu au fost investiți bani în reabilitare sau în dotarea cu mobilier de ultimă generație. Pentru că această școală făcea notă discordantă cu restul unităților din comună, autoritățile locale au luat decizia că are nevoie de o reabilitare capitală și s-au alocat de la bugetul local peste 7 miliarde și jumătate de lei vechi.

Cei 60 de elevi care învățau aici au fost mutați în acest an școlar la alte unități din comună.  „A început reabilitarea Școlii Primare Fântănele. Această unitate de învățământ are o vechime de aproximativ 100 de ani și necesita o reabilitare capitală pentru că era totul vechi în ea, iar copiii nu mai puteau învăța în aceste condiții. Se lucrează de aproximativ două luni de zile, s-a făcut acoperișul, se lucrează la exterioare, se pun geamurile, iar apoi facem termo-izolație și reabilitare totală în interior. Această lucrare va continua și anul viitor. O să amenajăm și curtea acestei școli, iar la anul elevii vor fi primiți într-o scoală nou nouță. O să montăm și centrală și mobilierul va fi tot nou. Investiția totală este de peste șapte miliarde de lei vechi. La această școală învață 60 de elevi care sunt mutați la Școala Gimnazială Fântănele și la Școala Urdari”, a declarat Mihai Calotă, primarul comunei Urdari.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: