Comună în beznă din cauza datoriilor la energie electrică

Campanie de strângere a impozitelor și taxelor locale în comuna Arcani! Edilul a luat această decizie pentru a face rost de bani să achite factura la iluminatul public. Comuna Arcani nu mai este luminată în timpul nopții de aproximativ o lună pentru că nu a fost achitată factura la energia electrică. În acest moment, primăria Arcani trebui să plătească peste 100 de milioane de lei vechi pentru a fi lumină în comună.

Situația financiară de la Primăria Arcani nu este una tocmai bună. Întârzierea rectificării bugetare începe să se simtă la nivel local. Pentru că primăria nu a avut bani să achite factura la energia electrică, iluminatul public a fost întrerupt de aproximativ o lună. Angajații primăriei încearcă să strângă bani pentru factură din colectarea impozitelor și taxelor locale. „Avem probleme financiare și sperăm să primim ceva bani la rectificare. Avem datorii la energia electrică. Trebui să plătim o factură de aproximativ 100 de milioane de lei vechi pentru iluminatul public și nu avem cu ce. De aproximativ o lună comuna nu e luminată și nu mai putem sta așa. Am început să colectăm impozitele și taxele locale ca să plătim curentul. Este foarte greu”, a declarat primarul Vasile Popescu

Mai sunt bani de salarii până în octombrie

Dacă nu se face rectificare bugetară, angajații primăriei Arcani riscă să nu-și mai primească salariile pentru că în acest moment mai sunt bani pentru lefurile pe două luni. „Stăm prost și la banii de salariu. Nu mai avem decât pentru două luni, iar după aceea nu știm ce facem. Sperăm să se facă rectificare bugetară pentru că altfel nu avem cum să ne descurcăm. Noi nu avem surse de venit suplimentare, nu avem mineri în zonă. Suntem la mâna guvernului, iar bugetul pe care-l primim este insuficient”, a mai spus Vasile Popescu. 

PROBLEME

Mai multe comune au anunţat că din această lună nu mai au bani pentru salarii, cum este cazul la Ciuperceni. În alte localităţi, însoţitorii persoanelor cu handicap sunt neplătiţi de două luni, o astfel de situaţie fiind la Tismana. Cei mai mulţi primari speră doar să supravieţuiască şi nu se mai gândesc la investiţii.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: