ARDe-i-ar focu'

”Politicienii sunt ca autoritățile alea de care tot auzi la știri când vin primele ninsori: mereu îi ia campania pe nepregătite”. Asta mi-a mărturisit deunăzi, obidită, o tânără reprezentantă a și mai tinerei formațiuni ARD. Se referea, desigur, la (ne)cazul ei: n-au mai rămas nici două săptămâni de propovăduit cuvântul Comandantului până la alegeri și, în țară, n-a auzit nici dracu’ de ARD. Strategia de PR a autoproclamaților reprezentanți ai dreptei românești e undeva nu că la pământ, ci mai rău, foarte populară doar în rândul cârtițelor. Auzi la ei, ce s-au gândit: s-o pună de-un partid nou cu două luni înainte de alegeri. Ăștia ori revoluționează marketingul și sociologia, ori sunt proști grămadă. Răspunsul final îl vom avea când va anunța BEC-ul rezultatele. Până una-alta, însă, sondajele înclină periculos înspre a doua variantă.

”ARD se află cu două procente sub PDL”. Declarația asta halucinantă nu e o efuziune a vreunui USL-ist fericit că adversarii își dau singuri la gioale, ci aparține chiar președintelui celei mai importante structuri din ARD. Se numește PDL, dar mucles, nu mai spuneți la nimeni, că decât să te dai la PDL în zilele astea, mai bine spui oamenilor direct că ești de la Fisc sau de la bancă și-ai venit să le iei casa, mașina și jumătate din garderobă. Vă dați seama ce supermișcare au făcut dreptacii în preziua alegerilor? Au adunat ceva mediu cu ceva mic și cu ceva foarte mic și le-a dat ceva mai puțin decât mediul ăla la care se gândiseră să adune. Ce naiba o mai fi și asta? Să-nțelegem că Forța Republică și Noua Civică, sau cum se numesc alea, au contribuit la procentul alianței cu niște cifre negative, sau cum?

Deci PDL-ul a ieșit prost din afacere, cum ei înșiși recunosc, dar FC-ul și NR-ul? Ehei, dragii intelectuali de dreapta ai moșului, stați voi liniștiți! Ăia au ieșit ȘI MAI PROST! Cum să te dai tu tânăr reformator și dornic să răstoarne norii și să f**ă cerul în cur, ca Neamțu și Ungureanu, dacă la primul obstacol (alegerile) te faci repede frate cu Udrea și Videanu ca să treci pragul? Cu ce ouă să mai apari tu la televizor și să spui că toți politicienii sunt corupți și tu vrei, cu un suflu nou și care nu pute a stricat, să reprezinți nemulțumiții de TOATĂ clasa politică, când prin acțiunile tale tu demonstrezi că ești nemulțumit doar de hoții ăia mai mari?

Cel mai prost cred că se simte madam Merkel, săraca, după toate șpițurile în dos pe care și le-a luat pentru prietenul Traian. Parc-o și văd oftând și punând mâna încruntată pe telefon. La capătul celălalt, la Cotroceni, lui Băsescu îi sună telefonul roșu-galben-negru. Nici n-apucă președintele să zică ”Alo”, că și aude în receptor vocea îmbufnată a marelui cancelar, spunându-i, laconic și fără cale de-ntors: ”Hai, mă, Traiane, ce dracu?!”.

Vizualizări: 216

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: