Salată de orez și legume la borcan pentru iarnă

În seria de conserve care se pregătesc toamna intră şi o salată gustoasă care se poate prepara în această perioadă a anului şi care conţine legume şi orez. Pentru cei care au crescut la ţară nu este ceva neobişnuit, pentru că bunicii obişnuiau să facă mereu acest preparat specific în zona Olteniei.

Această salată vă va fi de mare ajutor pe timp de iarnă pentru că se poate servi la prânz sau chiar la micul dejun. În plus, va fi o garnitură minunată pentru orice preparat din carne.

Ingrediente:

-2 pahare de orez (prefiert);

-2l de suc de roșii;

-1 kg de ceapă;

-1 kg de ardei gras;

-1 kg de morcov;

-1 ardei iute;

-1½ lingură de sare;

-5 linguri de zahăr;

-3 linguri de oțet 9%;

-300 ml de ulei.

Mod de preparare:

Fierbeți mai întâi orezul, până e aproape gata, apoi îl clătiți. Tăiați ceapa bucăți mici, ardeiul gras sub formă de pai scurt, iar ardeiul iute cuburi mici. Treceți apoi morcovul prin răzătoarea mare.

Turnați uleiul în tigaie, adăugați morcovul și îl căliți timp de 10-15 minute. Adăugați ceapa și prăjiți legumele timp de încă 15 minute.

Turnați sucul de roșii, adăugați sare, apoi zahăr. Amestecați și fierbeți ingredientele timp de 15 minute, după ce ajung la punctul de fierbere.

Adăugați ardeiul gras și iute și fierbeți salata timp de încă 15 minute.

La final, turnați oțetul și adăugați orezul. Amestecați foarte bine și lăsați salata să fiarbă ultimele 10 minute. Repartizați apoi salata cu orez în borcane sterilizate și le înfiletați cu capace sterilizate. Se păstrează în cămară şi se serveşte ca garnitură sau la micul dejun pe perioada de iarnă.

Vizualizări: 2,442

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: