A trecut clasa la liceu fără un minut de școală. Plângere la DNA

Un bărbat din comuna gorjeană Turburea s-a trezit că a absolvit un an de liceu, fără ca acesta să calce în unitatea școlară vreo secundă. Este vorba despre Gheorghe Cernotoiu, un bărbat în vârstă de 46 de ani. Acesta spune că a vurt să se înscrie la liceu anul trecut, crezând că o diplomă de Bacalaureat îl poate ajuta pe viitor. Nu a reușit să promoveze decât clasa a IX-a, la seral, în cadrul unei școli profesionale din Târgu Jiu.  

Pentru a se înscrie la liceu, Gheorghe Cernotoiu ar fi depus o cerere și o copie a actului de identitate, dar mai erau necesare anumite documente pe care nu le-a mai prezentat. Acesta și-a arătat intenția de a renunța la liceu, dar se pare că situația a luat o altă întorsătură. Bărbatul a povestit că a primit un telefon recent de la o profesoară din cadrul Liceului din Turburea și i s-a comunicat că se află deja în clasa a XI-a, deși gorjeanul habar nu avea că a trecut de  clasa a X-a, fiind chiar promovat cu media 5,58.

”Mi se pare ceva anormal. Eu nu aveam cum să mă duc, atât timp cât nu aveam un dosar complet. Nici timp nu aveam. Eu am făcut o cerere în urmă cu un an și ceva, dar am depus și copia de pe buletin. Ulterior, trebuia să aduc o foaie matricolă sau o diplomă care să ateste că am terminat 9 clase. Am absolvit profesionala. Joia trecută am primit un telefon de la doamna dirigintă, așa s-a prezentat. I-am zis că probabil s-a creat o confuzie. I-am zis că eu nici măcar nu am absolvit clasa a X-a. Am crezut că e o glumă proastă. Am aflat că am absolvit clasa a X-a cu media 5,58, fără ca eu să merg nici măcar o secundă la școală. M-au chemat să semnez niște documente pentru școala online. Nu am participat la niciun curs online. N-am cont, habar nu am”, a spus bărbatul.

Cernotoiu a spus că a depus plângere și la Direcția Națională Anticorupție:  ”Am depus plângere și la DNA. Am înțeles că s-a declinat competența în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbunești. Pentru mine a fost un șoc. Să aflu că am terminat un an de studiu, fără ca eu să merg la cursuri”, a mai afirmat gorjeanul.

Directorul Liceului Tehnologic din Turburea, Liviu Zgaibă, spune că știa de Gheorghe Cernotoiu că promovase deja clasa a X-a, figurând ca fiind înscris: ”A terminat clasa a X-a și îl așteptam în anul următor. Figura în catalogul clasei a XI-a, însă la școală nu a ajuns. Eu sunt la conducerea unității școlare de la 1 septembrie. Am înțeles că ISJ Gorj s-a autosesizat și va face o anchetă”, a spus directorul liceului.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Gorj anunță că s-a demarat deja o anchetă. De asemenea, verificări de fac și la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj.

 
Bărbatul se află la pensie, pe caz de boală. Acesta a suferit în urmă cu aproximativ 3 ani un transplant pulmonar la o clinică din Viena. 

Vizualizări: 10,459

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: