DECIZIE! Șeful Ocolului Silvic Tismana, arestat la domiciliu. Și nu este singurul!

Cei cinci inculpați de la Ocolul Silvic Tismana și Ocolul Silvic „Brâncuși” nu scapă de arestul la domiciliu. Procurorii au contestat măsura controlului judiciar dispusă în acest caz de Tribunalul Gorj, iar Curtea de Apel Craiova a admis cererea Parchetului.

Astfel, lotul de inculpați, în frunte cu șeful Ocolului Silvic Tismana, Ion Tăerel, va sta în arest la domiciliu vreme de 30 de zile. Decizia instanței este definitivă.

„Dispune luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu față de inculpații Tăerel Ion, Grecescu Ilie Alexandru, Văcaru Daniel Vasile, Logăscu Tiberiu Nicolae, Tănasie Petrișor și Tănasie Daniel, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 14 octombrie 2020, până la data de 12 noiembrie 2020 inclusiv”, a decis, miercuri, Curtea de Apel Craiova.

Pe durata arestului la domiciliu, pădurarii nu au voie să comunice cu martorii din dosar și nici să părăsească locuința fără încuviințarea instanței.

„În caz de încălcare cu rea credință a măsurilor sau obligațiilor ce le revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Definitivă”, a mai decis instanța.

Șeful Ocolului Silvic Tismana și alți trei inculpați din dosar au contestat inclusiv măsura controlului judiciar, dar cererile lor au fost respinse de instanță.

Ion Tăerel este acuzat că ar fi primit mită pentru a-i determina pe subordonații săi să nu-și facă treaba și să închidă ochii la neregulile din pădure.

În schimb, inginerul silvic de la Ocolul Silvic „Brâncuși”, Tiberiu Nicolae Logăscu, este acuzat că s-a folosit de un BMW primit de la o firmă care exploata pădurea. „În cazul său s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită, după ce, în luna mai 2018, a primit cu titlu de folosință gratuită de la o societate comercială ce exploatează materialul lemnos, din municipiul Târgu Jiu, un autoturism marca BMW, exercitând permanent posesia acestui autoturism de la data înmatriculării, mai 2018 și până în prezent, cu scopul de a nu-și îndeplini corespunzător atribuțiunile de serviciu, pentru a înlesni acțiunea de tăiere și sustragere ilegală de material lemnos”, a anunțat Parchetul Gorj.

Lista inculpaților este completată de trei angajați ai Ocolului Silvic Tismana (Daniel Văcaru - tehnician silvic, Ilie Grecescu - inginer silvic, Daniel Tănasie - pădurar), precum și de omul de afaceri Petrișor Tănasie, zis „Pașa”, care are afaceri cu lemne în zona Tismana-Peștișani.

Vizualizări: 6,994

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: