Artego, afară de la Pandurii. Executarea silită, suspendată!

Unul dintre membrii asociaţi de la Pandurii a obţinut pentru prima dată o decizie a instanţelor de judecată prin care se confirmă retragerea din acţionariatul clubului. Artego a decis să părăsească oficial echipa la care a investit sume importante în perioada în care Pandurii evolua în Europa League, dar şi după declinul clubului.

Artego era singurul acţionar faţă de care judecătorii nu au emis o obligaţie de a plăti cotizaţii restante, aşa cum s-a întâmplat cu ceilalţi acţionari. „Admite cererea de modificare statut. Ia act de modificarea statutului petentei în sensul retragerii SC Artego SA Târgu-Jiu din calitatea de membru asociat al C.S. Pandurii Lignitul Târgu-Jiu astfel cum s-a hotărât prin Procesul verbal de şedinţă din data de 29.08.2018. Cu apel”, a decis Judecătoria Târgu Jiu la sfârşitul lunii trecute, deocamdată sentinţa nefiind contestată de nimeni.

Artego a făcut până acum mai multe anunţuri publice cu privire la retragerea sa din structura acţionariatului de la Pandurii, dar doar prin această sentinţă se confirmă şi că societatea se desparte oficial de clubul gorjean.

În aceste condiţii, în rândul acţionarilor de la Pandurii mai rămân Complexul Energetic Oltenia, Consiliul Judeţean Gorj, Consiliul Local Târgu Jiu şi Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia. Toţi aceşti acţionari au fost obligaţi în vară să achite către club cotizaţii restante de circa 2 milioane de euro, verdictul nefiind definitiv. Un executor judecătoresc a început demersurile pentru a îi executa silit pe acţionari, marţi Judecătoria Târgu Jiu blocând însă procedurile respective. Magistraţii au luat decizia în condiţiile în care cererea de suspendare a executării a fost înregistrată dimineaţa, la ora 9.00. Puţin mai târziu, la 13.00, verdictul era deja pronunţat fără ca vreun reprezentant al clubului să fi putut participa la proces, în aceiaşi zi fiind termen şi în dosarul în care se cere falimentul echipei. „Admite cererea formulată de petenta Complexul Energetic Oltenia SA, în contradictoriu cu intimata Asociaţia Club Sportiv Pandurii Lignitul Tg-Jiu, în reorganizare, prin administrator judiciar Consulting Company. Dispune suspendarea provizorie a executării silite începute în dosarul nr.453/E/2018 al BEJ Cerbulescu Constantin până la soluţionarea cererii de suspendare a executării silite formulată în dosarul nr.15146/318/2018 aflat pe rolul Judecătoriei Târgu Jiu. Dispune comunicarea prezentei încheieri către BEJ Cerbulescu Constantin. Fără cale de atac”, a stabilit Judecătoria Târgu Jiu.

Vizualizări: 2,903

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: