Clubul UCB, sancţionat pentru jucătorii care înjură şi chiulesc

CSU Constantin Brâncuşi, clubul sportiv al universităţii din Târgu Jiu, este bun de plată. Federaţia Română de Handbal a sancţionat clubul cu penalităţi în bani şi depunctări, după ce mai mulţi foşti handbalişti au sesizat comisia de memorii. Pentru fiecare speţă în parte, reprezentanţii clubului au câte o explicaţie şi spun că vor contesta sancţiunile în instanţă.

CSU Constantin Brâncuşi Târgu Jiu a fost penalizat de Federaţia Română de Handbal cu 15.000 de lei, după ce sportivii Ion Cătălin, Ştefan Subţirică şi Dorin Marian Dragnea au reclamat nerespectarea unor hotărâri ale Comisiei de Memorii, organism cu atribuţii jurisdicţionale ale federaţiei. De asemenea, în urma memoriului depus de sportivul Luca Anghel, comisia de disciplină a sancţionat clubul cu depunctare. Mai este o sesizare depusă de handbalistul Sabin Constantina, tot pentru nerespectarea unei hotărâri a Comisiei de Memorii, iar federaţia i-a acordat timp clubului târgijian să-şi formuleze apărarea.

„Pe Ion Cătălin, Ştefan Subţirică, Dorin Marian Dragnea şi Luca Anghel i-am dat afară pentru indisciplină şi federaţia văd că nu ia în calcul anumite speţe. Dragnea, la meciul de la Reşiţa, pe care l-am şi pierdut, în timpul meciului a ieşit pe bancă şi a dat în directorul sportiv al echipei. Subţirică, aveam meci cu Craiova acasă. El n-a ajuns la meci pentru că l-a oprit poliţia şi avea 1,20 alcoolemie, i-a făcut dosar penal. Pe chestii din acestea, cum să nu-i dai afară? Ion Cătălin, aveam program de recuperare, nu a venit. S-a dus cu Dragnea şi Subţirică la Rânca, s-au îmbătat. Nu sunt chestii care se fac de către un sportiv, e vorba de imaginea clubului”, a declarat Adrian Gorun, antrenorul CSU Constantin Brâncuşi.

Reprezentanţii clubului spun că vor ataca în instanţă deciziile Federaţiei Române de Handbal. „Au avocaţi, acum ne-am luat şi noi. Facem recurs la chestiile acestea, dacă nu, îi dăm în civil. Le cerem daune morale. Din cauza lor am şi pierdut obiectivul. Celălalt, Luca Anghel, m-a înjurat pe mine, la Craiova, la meci, când îi dădeam indicaţii. La Constantina mai erau nişte restanţe financiare care se vor regla, clubul i-a mai băgat nişte bani, dar el nu ne-a predat echipamentul în valoare de 1.600 lei. S-a dus la Steaua Bucureşti, iar noi i-am dat drumul fără probleme, chiar dacă mai avea contract pentru 2 ani”, a mai spus antrenorul echipei de handbal.

Vizualizări: 1,084

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: