Artiștii gorjeni vor să fie scutiți de impozit

Uniunea Artiștilor Plastici din Târgu Jiu vrea să scape de impozitul pe clădire și teren. În acest sens, a făcut o solicitare primăriei, iar proiectul de hotărâre prin care s-ar putea stabili acest lucru a fost pus deja în dezbatere publică. Artiștii plastici vor să fie scutiți de la circa 3.000 de lei, impozite pe clădire și teren aferente acestui an.

Solicitarea a ajuns pe masa juriștilor primăriei la sfârșitul lunii ianuarie. După ce a fost analizată și de economiști, a fost întocmit un proiect de hotărâre privind acordarea scutirii la plata taxei pe clădire pentru anul 2019.

Documentul se află în dezbatere publică. „Taxa pe clădiri și terenul aferent acestora, pentru care beneficiarul ar fi scutit în anul 2019, este în sumă totală de 2.619 lei, din care 2.272 lei reprezintă taxa pe clădiri și 347 lei reprezintă taxa pe teren”, se arată în referatul depus de Mariana Budulan, șefa Direcției de Venituri Târgu Jiu.

Potrivit Codului Fiscal, consiliile locale pot hotărî scutirea sau reducerea impozitului pe clădiri ori teren datorat pentru clădirile utilizate de organizații nonprofit folosite exclusiv pentru activități fără scop lucrativ.

Vizualizări: 298

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: