Proteste în școlile din Târgu Jiu

Sindicaliștii din învățământ anunță noi proteste. Consilierii școlari, logopezii și personalul didactic auxiliar din CJRAE Gorj își vor desfăşura activitatea, luni, 04.03.2019 purtând banderole albe la mână, în semn de protest.

Sindicatul Liber din Învățământ (SLI) Tg Jiu, anunță noi proteste începând de luni, 4 martie 2019. Profesorii consilieri școlari, profesorii logopezi și personalul didactic auxiliar îşi vor desfăşura activitățile purtând banderolă albă la mână ca semn de protest pentru nemulțumirile legate de tăierea a 15% învăţământ special şi neacordarea sporului de suprasolicitare neuropsihică.

Sindicaliștii  sunt de părere că întreaga conducere a Ministerului Educației Naţionale doar promite, fără să aibă intenții reale de a respecta prevederile legale. Mai mult, pentru că nu dorește aplicarea legii, ministrul Ecaterina Andronescu dă naștere unei discriminări între personalul didactic de predare și angajații CJRAE.                                  
„Din punctul nostru de vedere ministrul Educaţiei Naţionale profită de bunul simţ de care a dat dovadă personalul din învăţământul românesc de-a lungul timpului şi pune la încercare răbdarea noastră. Cei de la minister nu vor să înțeleagă că şi salariaţii din Centrele Județene de Resurse și Asistență Educațională fac parte din personalul didactic de predare, sunt profesori, și ar trebui să beneficieze de sporurile prevăzute de lege, iar personalului didactic auxiliar, fără de care nici o instituţie nu poate funcţiona, le-au fost încălcate drepturile legale din august 2018”, a spus preşedintele SLI Târgu Jiu, Simona Urluescu.

Sindicaliștii spun că nu mai au încredere în promisiunile guvernanţilor, ale conducerii ministerului, în general. "Toate promisiunile s-au dovedit a fi doar praf aruncat în ochii acestei categorii de personal didactic. Din acest motiv, dacă în cel mai scurt timp doleanţele nu vor fi rezolvate, vor recurge în continuare şi la alte forme de protest. De bună credinţă, profesorii din CJRAE Gorj au desfăşurat, până acum, activitatea de evaluare psihosomatica pentru înscrierea preşcolarilor la clasa pregătitoare în anul şcolar 2019-2020, REZERVÂNDU-ŞI DREPTUL DE ÎNCETARE A ACESTOR EVALUĂRI", arată un comunicat al sindicatului.


 

Vizualizări: 2,217

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: