Asfalt luat pe sus la ultima ploaie - FOTO

Drumuri distruse, asfalt rupt în bucăți, căi de acces pline de noroi, bani publici pierduți și oameni nemulțumiți. Cam astea au rămas în urma alunecărilor de teren produse în comuna gorjeană Bumbești-Pițic. Calvarul a început încă din toamnă, odată cu venirea ploilor, și pare să nu se mai termine. Unele drumuri afectate nici nu au fost recepționate, iar altele au mai fost o dată reparate după ce pământul a luat-o la vale.

Cele mai mari probleme sunt pe două drumuri din comuna Bumbești-Pițic modernizate de curând prin PNDL și care nici măcar nu au fost recepționate. Aici s-au cheltuit aproximativ 5.700.000 de lei, iar acum o echipă de la Inspectoratul de Stat în Construcții lucrează la o expertiză pentru a stabili dacă de vină pentru drumurile rupte este constructorul sau sunt ploile căzute în ultimele luni.

Primarul din Bumbești-Pițic tinde să creadă că vremea nefavorabilă a produs dezastrul de pe drumurile comunale. Așteaptă acum rezultatul expertizei pentru a vedea dacă cere bani de la Guvern pentru situații de urgență sau constructorul va trebui să repare drumurile afectate. ”Eu cred că terenul a fugit din cauza ploilor căzute în ultimele luni. Alunecările de teren au început din toamnă. A plouat mult. Este afectat un drum din satul Cârligei în valoare de 3.000.000 de lei realizat prin PNDL, care se continuă cu drumul care face legătura între Bumbești-Pițic și Prigoria în valoare de 2.700.000 de lei. Drumurile nu au fost recepționate încă. Sunt realizate de acum trei ani. Așteptăm rezultatul expertizei”, a declarat Michy Nioață.

Probleme sunt și în punctul Trânca din satul Poienari, unde asfaltul efectiv a fost rupt în bucăți. Drumul acesta a fost reparat în urmă cu doi ani. „Aici, din cauza alunecărilor de teren și a ploilor din ultima lună, asfaltul s-a ridicat cu 30 de centimetri. Am fost nevoit să îl dau la o parte cu buldo-excavatorul și am pus macadam. Nu am avut altă soluție. Drumul acesta a fost asfaltat acum 10 ani și l-am mai reparat și eu acum 2 ani tot din cauza alunecărilor de teren. A costat atunci 50.000 de lei. A fost problemă numai într-un vârf de deal”, a mai spus primarul din Bumbești-Pițic.

Până când expertizele specialiștilor vor stabili dacă natura sau constructorii sunt de vină pentru drumurile distruse, oamenii din Bumbești-Pițic își strigă nemulțumirile. ”După cum am mai spus, a fost reparat de 4 ori și a costat 2 miliarde până acum. Primarul s-a apucat iarăși să îl repare, ceva bun. Reparația nu este în totalitate, dar factura a fost tăiată, costul este destul de bun. Toate bune până acum. Da cum, frate, să lași tot molozul în șanț și practic oamenii nu pot intra pe proprietățile lor. Oare așa fi în Italia, Germania, când fac un drum aruncă molozul pe marginea drumului? Cum, mă, cu buldo în curtea primăriei, lași molozul pe șanț să nu poată folosi oameni proprietățile?”, a postat Claudiu Golu pe un site de socializare.

Galerie foto




Vizualizări: 10,241

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: