Primarii nu-și asumă plata medicilor din centrele de vaccinare

Primarii din județul Gorj ale căror localități beneficiază de centre de vaccinare anti-Covid sunt extrem de revoltați de o decizie a guvernanților. Guvernul ar fi decis ca primăriile să suporte plata personalului medical aflat în centrele de vaccinare.

Primarul din Motru, Cosmin Morega, spune că nu ar fi normal ca acest lucru să se întâmple. ”Nu se știe exact dacă va fi așa sau nu. Rămâne de văzut dacă acest lucru se va întâmpla. Pe lângă aceste cheltuieli mai sunt și cele cu curățenia sau materialele sanitare. Este un lucru rău că ne-au pus în sarcină să cumpărăm acele echipamente. Eu le-am luat de la cabinetele medicale, am dotat cu ceea ce am putut. Dacă va începe școala, echipamentele trebuie duse înapoi la cabinetele școlare”, a spus Morega.

Situația este similară și la Târgu Cărbunești. Primarul Dănuț Birău spune că nu își poate permite să suporte aceste cheltuieli. ”Problema este foarte ambiguă. Ține de echipele de vaccinare, dar și de suportarea cheltuielilor cu acest personal. Bugetul orașului nu își permite să suporte cheltuielile de personal. Pentru dotare cu un frigider, dulap, mese, am reușit cu toții. De asemenea, plata utilităților nu este o mare problemă să o suportăm noi. Problema începe în momentul în care trebuie să suporți plata personalului din centre”, a spus primarul Dănuț Birău, la Radio Infinit.

Coordonatorul campanie naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a anunțat marți că platforma online unde se pot înscrie românii care se încadrează în etapa a doua a campaniei de vaccinare va fi disponibilă vineri, de la ora 15:00. Acesta a precizat și modalitatea în care se pot face înscrierile pentru vaccinul împotriva COVID-19. Vaccinarea începe de vineri în centrele medico-sociale, iar celelalte categorii de persoane care se pot înscrie de vineri pentru vaccin vor fi programate începând de luni, 18 ianuarie.

Vizualizări: 1,339

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: