Gorj: Indignare după numirea noilor directori ai unităților școlare

Profesorii din Gorj încep să își pună semne de întrebare asupra noilor numiri ale directorilor în fruntea unităților școlare. După ce mandatele acestora au expirat, selecția noilor directori s-a făcut în baza unor dosare, fără a fi organizat vreun concurs în această perioadă.

Președintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământ Gorj, Constantin Huică, spune că cel mai corect ar fi fost ca mandatele să fie prelungite până la susținerea unui concurs. Tot acesta spune că directorii care și-au câștigat funcția prin examen au fost înlocuiți cu cei care au picat.

”A fost o selecție pe baza CV-urilor. Se spune că le-a expirat contratul de management care era încheiat cu autoritatea locală și Inspectoratul Școlar în baza concursului susținut. Puteau să-i mențină și să încheie un nou contract managerial până la finalul anului școlar. Așa, i-au schimbat pe unii directori cu alți profesori care au susținut și ei examen pentru funcția de director, dar l-au picat în urmă cu 4 ani. Aceasta este o problemă care putea fi rezolvată altfel”, a spus Constantin Huică.

Huică mai spune faptul că sunt mai multe etape până la organizarea unui concurs. ”Sunt câteva etape înainte de a organiza un concurs pentru ocuparea funcției de director. Să susțină concursul inspectorul general, adjuncții, dar și inspectorii”, a mai afirmat acesta.

Deputatul liberal, Dan Vîlceanu, spune că imediat ce se va putea, concursul se va desfășura. ”Evident că va avea loc concursul. Suntem într-o perioadă de pandemie și nu poți organiza concursuri. Imediat ce se va putea, concursurile vor avea loc. Cea mai mare parte a directorilor a rămas, nu au fost schimbări în masă. Cu toții vrem ca învățământul să funcționeze bine, iar elevii să se poată întoarce la școală”, a spus liberalul Dan Vîlceanu, la Radio Infinit.

Aici, lista cu noii directori.

Vizualizări: 2,572

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: