Zeci de medalii pentru luptătorii din Câlnic

Nu mai puţin de 20 de medalii au acaparat luptătorii Clubului Sportiv „Dumbrava Câlnic”, în urma competiţiei „Cupa Narciselor”. Lotul format din  25 de elevii din clasele V-VIII a făcut faţă cu brio luptătorilor de la cluburile cu tradiţie în acest sport. Antrenorul Marian Gabroveanu a avut curajul să introducă în lot şi copii înscrişi în club de doar câteva săptămâni. Simţul său de fost luptător de performanţă nu a dat greş, sportivii de la Câlnic câştigând meciurile cu adversari puternici. La rândul său, primarul Dumitru Vulpe se mândreşte cu aceşti copii despre care crede că au calităţile necesare pentru a-şi face o carieră în sport.

Aproximativ 200 de copii de la cluburile din Hunedoara, Caraş-Severin, Mehedinţi, Timiş, Dolj, Gorj şi Mehedinţi s-au întrecut în cadrul competiţiei zonale „Cupa Narciselor”, desfăşurată la Câlnic. Din cei 25 de luptători ai lotului Clubului Sportiv „Dumbrava Câlnic”, 20 au reuşit să obţină medalii şi anume: două medalii de aur- Iuliana Pele şi Loredana Bălăceanu; nouă medalii de argint- Alberto Negrea, Alexandru Şerbulescu, Daniel Hortopan, Leonard Bălăceanu, Adelina Stegaru, Raul Prică şi Zenaida Bobocel; precum şi 11 medalii de argint - Laur Urs, Robert Băltăţoiu, Daniel Şerbulescu, Alexandru Pele, Eduard Căpţână, Cosmin Ologu, Roxana Tacaks, Dumitru Dobre, Răzvan Ologu şi Elenia Oasenegre. Primarul Dumitru Vulpe are numai cuvinte de laudă la adresa acestor copii care fac cinste localităţii. „Mulţumim tuturor participanţilor care au dat curs acestei competiţii zonale şi ne bucurăm că sportivii Clubului „Dumbrava Câlnic” au obţinut rezultate foarte bune, comparativ cu alte cluburi cu tradiţie în lupte libere. De asemenea, vreau să mulţumesc în mod special profesorului Marian Gabroveanu pentru efortul depus la pregătirea sportivă a copiilor”, a precizat Dumitru Vulpe, primarul comunei Câlnic.  

Rezultate peste aşteptări

Antrenorul Marian Gabroveanu spune că rezultatele elevilor săi au fost peste aşteptări. „Sunt foarte mulţumit de aceşti copii, este un început bun pentru ei. Suntem în al cincilea an în care facem lupte la Câlnic, am băgat în competiţie şi elevi de clasa a V-a, doar după 2-3 săptămâni de antrenament, am avut satisfacţii mari. Loredana Bălăceanu vine la lupte de aproximativ o lună de zile şi a reuşit să iasă campioană la categoria ei, învingând o fată de la Severin care făcea lupte de trei ani”, a declarat Marian Gabroveanu. Antrenorul are planuri mari pentru elevii săi. „În luna august vom merge la competiţia zonală de la Herculane, iar în septembrie vom avea finala la Târgu Mureş. Dacă am reuşi să luăm un aur în finală, aş fi mulţumit sufleteşte. Sunt convins că elevii mei vor avea o prestaţie bună şi acolo”, a precizat Gabroveanu. Loredana Bălăceanu, fata care a ieşit campioană după doar o câteva săptămâni de antrenament, spune că îşi doreşte o carieră în sport. „Îmi doream de mai mult timp să vin la lupte, dar părinţii nu m-au lăsat, îmi spuneau că sunt prea mică şi se pot întâmpla accidente. În final, m-au lăsat şi voi veni mereu. Acum sunt doar în clasa a V-a, însă când voi termina clasa a VIII-a voi merge la Liceul cu Program Sportiv”, a declarat Loredana Bălăceanu.

Vizualizări: 463

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: