Locuitorii din Godineşti, blocaţi în propriile curţi. Vezi de ce!

Mai multe familii din Godineşti au rămas blocate în propriile curţi după ce constructorul de pe DJ 672 le-a dărâmat podeţele. Oamenii se plâng că de câteva săptămâni lucrările au stagnat, iar ei nu mai pot ieşi cu maşinile şi căruţele din curte. Autorităţile locale spun că firma respectivă a avut probleme financiare. La rândul lor, reprezentanţii Consiliului Judeţean dau asigurări că lucrările vor continua. Asta în condiţiile în care termenul de execuţie al lucrărilor s-a prelungit până la sfârşitul anului. Investiţia de pe DJ 672 se ridică la suma de 36,7 milioane fără TVA. 

Constructorul trebuia să finalizeze reabilitarea drumului judeţean care tranzitează comuna Godineşti până în luna iunie, însă lucrările bat pasul pe loc. Ba mai mult, oamenii nu mai pot merge cu maşinile şi căruţele din cauză că firma respectivă le-a lăsat gropi adânci în faţa porţilor. „După Paşti ne-au dărâmat podeţele şi ne-au spus că fac altele. Până acum trebuiau să pună dalele, dar de câteva săptămâni nu i-am mai văzut pe muncitori prin sat. Noi am pus o blană ca să putem trece cu picioarele, dar avem copii şi bătrâni care nu pot trece pentru că se dezechilibrează şi cad. Am rămas blocaţi în curţi. Avem lucernă în câmp, dar nu putem să o aducem acasă pentru că nu avem pe unde trece cu căruţa. Sunt vreo opt poduri dărâmate şi lăsate aşa”, a declarat Nicolae Vâlceanu.

Localnicii au sesizat autorităţile

Oamenii au cerut socoteală constructorului, însă li s-a spus că nu sunt bani pentru materiale. „Cei care şi-au scos maşinile şi căruţele din curte înainte de a se dărâma podeţele au rămas cu ele la poartă, iar cei care le-au lăsat în curte sunt blocaţi, nu mai pot să le scoată pentru că nu au pe unde trece. Ne-au dărâmat podeţele şi ne-au lăsat gropi adânci de câţiva metri. Am înţeles că în iunie ar trebui să se termine cu reabilitarea drumului, dar nu se mai lucrează nici la poduri. Am întrebat constructorul de ce au abandonat lucrările şi ni s-a spus că au datorii de trei miliarde de lei vechi, iar Macofilul nu le mai dă ciment. Ştim că lucrarea e a Consiliului Judeţean, dar pe noi nu ne interesează problemele lor financiare, trebuie să vină şi facă podeţele”, a declarat Petre Iordăconiu. Oamenii spun că firma constructoare ar fi contractat şi alte lucrări prin judeţ şi că îşi mută muncitorii de la o lucrare la alta.  Nemulţumite din cauza ritmului de desfăşurare al lucrărilor de reabilitare a DJ 672 sunt şi autorităţile locale. „Ne-au sesizat şi pe noi oamenii, dar lucrarea nu este a noastră, este a Consiliului Judeţean, noi nu putem face nimic. Într-adevăr, sunt mai multe locuinţe unde nu se poate intra în curte cu maşina sau cu căruţa. Am luat legătura cu constructorul, ni s-a promis că se vor continua lucrările, au avut o sincopă cu aprovizionarea cu ciment. Din câte mai înţeles nu au avut bani pentru materiale”, a declarat Coman Aurariu, viceprimarul comunei Godineşti. Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean, termenul de finalizare al lucrărilor s-a prelungit până la sfârşitul anului. „Consiliul Judeţean a iniţiat procedura de adiţionare a contractului de finanţare în vederea prelungirii perioadei de implementare a proiectului, respectiv până pe data de 16 decembrie 2015. Solicitarea a fost transmisă ministerului de resort”, a declarat Oana Paloş, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean. De asemenea, a mai precizat că plăţile au fost făcute la timp.

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: