Asfaltarea drumului spre Sadu se face cu zero angajaţi

Ungurii de la firma Vegyepszer sunt pe cale să tragă o nouă ţeapă gorjenilor. Deşi au promis că luni vor începe lucrările şi că vor angaja 250 de oameni să lucreze la asfaltarea tronsonului Târgu Jiu – Bumbeşti Jiu, până ieri la Inspectoratul Teritorial de Muncă erau înregistrate zero contracte de muncă.

Dezvăluirea a fost făcută ieri, la Gorj TV, de jurnalistul Narcis Daju. Acesta a mai arătat că Ministerul Transporturilor a dublat suma alocată iniţial pentru reabilitarea acestui drum.

Ungurii s-au apucat de lucrări în 2007, iar Secţia Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale nu a mai investit nici un leu în reabilitarea drumului, plecând de la premisa că acesta va beneficia de modernizarea pentru care a fost angajată firma Vegyepszer din Budapesta. Pentru că nimeni nu a lucrat nimic, drumul este acum un coşmar pentru şoferi, dar şi un adevărat pericol public.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a eliberat pe 7 iulie 2011 o nouă autorizaţie de construire pentru tronsonul de drum Rovinari – Bumbeşti Jiu, dar nu sunt semne că vor începe lucrările. Prefectul de Gorj, Liviu Andrei, a anunţat că odată cu începerea lucrărilor va monitoriza zilnic stadiul de respectare a graficelor de lucru, dar deocamdată nu are ce să monitorizeze.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: