Telenovelă la Turceni: Proful cu blog, Marmota, Bujorica şi elevii fiţoşi

Profesorii de la Grupul Şcolar Industrial (GSI) Turceni au ajuns personaje pe Internet. Totul se află pe blogul profesorului de economie Gheorghe Pănescu, cunoscut pentru postările sale. Astfel, din paginile blogului aflăm că profesoara de filosofie este Marmota, Bujorica este profesoara de limba engleză, iar elevii sunt nişte fiţoşi „în capul cărora trebuie să forezi mult ca să dai de petrol”. Ironiile de pe blog, considerate de profesorul Gheorghe Pănescu opinii care se încadrează în drepturile omului i-au deranjat însă foarte tare pe profesori, care au depus plângere penală împotriva colegului pentru afirmaţii calomnioase. Acest lucru se întâmpla la sfârşitul anului 2010. Recent profesorul de economie a reclamat ISJ Gorj şi Grupul Şcolar la care predă pentru anularea unui act administrativ.

Internetul bagă zâzanie între profesorii de la GSI Turceni. Două profesoare de aici, de engleză şi de filozofie, sunt poreclite pe blogul profesorul de economie Gheorghe Pănescu Marmota şi Bujorica. „Bujorica este o persoană agresivă … aş putea spune exagerat de agresivă pentru o femeie. Bujorica s-a priceput destul de bine la … a lătra, a se victimiza şi la a spăla pe creiere”, notează pe blog profesorul Gheorghe Pănescu. Sunt amintiţi aici şi câţiva elevi ai celor două profesoare, care nu au fost de partea profesorului de economie atunci când una dintre ele, mai exact Bujorica Mihaela, titular la limba engleză, a depus plângere la poliţie pentru calomnie şi folosire de cuvinte triviale. În plângerea de la începutul lui 2010 profesoara acuză că „dumnealui, pe internet, are un blog-site, înfiinţat în nume personal, pe care a postat un articol defăimător despre mine şi altă colegă, pretându-se aici la calomnii, defăimare şi folosire de cuvinte triviale”. Ca urmare, Gheorghe Pănescu, pe care profesoara Bujorica îl vede cercetat pentru insultă şi calomnie este trimis în judecată, însă decizia a fost în favoarea sa, acesta câştigând procesul. Şi serialul se reia tot pe blog, cu declaraţii date de elevii Bujoricăi. Interesant este că profesorul lasă la vedere datele personale ale elevilor în declaraţiile postate, în care aceştia iau apărarea doamnei diriginte, căreia, aşa cum reiese din documentul ataşat, Pănescu a avut intenţia să-i distrugă reputaţia, date care nu sunt afişate în cazul său.

Elevii, fiţoşi şi căţeluşi

Aşadar, una dintre eleve este numită fiţoasă. „Adevărul e că trebuie să forezi mult până dai de petrolul din capul acestei eleve fiţoase”, se arată pe respectivul site. Despre un alt elev este pe blog, respectiv http://turceni.wordpress.com/category/opinii/  acesta spune că s-a comportat ca un căţeluş. „Dacă îi spunea diriginta lui să latre, el lătra … dacă i-ar fi spus să declare că m-a vazut venind la şcoala cu un OZN, el aşa ar fi declarat …”.  Nu în ultimul rând, în vizor este luată şi profesoara de filosofie Sorina Buşe, pe care o porecleşte Marmota şi care, până la urmă „a plecat să îşi producă noua ciocolată “Marmotela” la un alt liceu …”. Însă toate acestea sunt catalogate atât de profesor, cât şi de conducerea IŞJ Gorj nişte opinii, care nu au fost luate în considerare atunci când profesorului i-au fost aplicate mai multe avertismmente. „Sancţiunea pe care a primit-o la Grupul Şcolar Industrial Turceni a avut drept obiect nerespectarea regulamentului de funcţionare în învăţământul preuniversitar”, spune Gheorghe Mitescu.

În proces cu IŞJ Gorj

Profesorul de economie Gheorghe Penescu este de doi ani titular la Grupul Şcolar Industrial Turceni, dar profesează de mai mulţi ani. Pe parcursul timpului acesta a primit de la şcolile în care a predat mai multe avertismente, care, conform declaraţiilor acestuia, au fost atrase de neregulile sesizate de el către forurile superioare. Acest lucru îl susţine şi despre ultimul avertisment, primit în acest an, din cauza căruia a reclamat în instanţă ISJ Gorj şi GSI Turceni. Sancţiunea a fost aplicată după ce, în prealabil, sesizase la Ministerul Educaţiei că un maistru din liceu l-a înjurat şi a ridicat mâna la el. „Am făcut un memoriu către corpul de control la Bucureşti, vizavi de neregulile din cadrul liceului. Ca urmare a acestui memoriu cei de la Inspectorat şi cei de la liceu au primit ce au semnalat de către mine. În cadrul liceului s-a constituit o comisie care să analizeze cele semnalate şi paradoxal, cei de la liceu au găsit că tot ceea ce spun eu acolo este o minciună, cei de la IŞJ au decis că cei de la liceu au dreptate, iar că persoana pe care am reclamat-o în memoriul trimis la minister este curată ca lacrima şi până la urmă, cei de la liceu, deranjaţi de curajul meu, au decis că eu merit să fiu sancţionat deoarece ceea ce declar eu acolo nu se confirmă şi aduc prejudiciu imaginii liceului. Drept urmare m-au sancţionat pe mine, dacă puteţi concepe aşa ceva”, susţine acesta. De asemenea, acesta a cerut conducerii liceului să-i desfacă maistrului contractul de muncă deoarece i se pare normal ca un om care înjură să fie supus rigorilor legii. „El a venit şi s-a luat de mine, el a venit şi a înjurat, a ridicat mâna la mine. Nu doar cu mine. Şi cu elevii se comportă aşa. Este cunoscut ca fiind o persoană agresivă”, mai precizează Gheorghe Pănescu.

COALIŢIE

Profesorul vorbeşte de o întreagă coaliţie formată din conducerea liceului şi a inspectoratului, care apără fărădelegea şi care protejează persoanele care ar trebui să facă parte din alt sistem pentru toate abaterile pe care le fac. Totul pentru că nu se doreşte aflarea adevărului. Despre această situaţie directorul unităţii, Ion Cornescu, spune că a fost vorba despre un schimb de replici.

„Opiniile mele despre colegi se încadrează în drepturile omului, atâta timp cât ei ajung undeva pe criterii legate de cunoştinţe, relaţii şi aranjamente şi după aceea optează ca eu să fiu sancţionat”

Gheorghe Pănescu

Vizualizări: 413

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: