Bucurescu nu mai este primar la Slivilești

Sorin Bucurescu, primarul comunei Slivilești, a primit în cele din urmă un raport al Agenției Naționale de Integritate (ANI) prin care este informat că nu mai poate exercita funcția de primar. Potrivit ANI, Curtea de Apel Craiova va formula în termen de 15 zile o hotărâre judecătorească prin care se va declara incompatibilitatea lui Bucurescu cu funcția de primar. Bucurescu mai are însă o șansă, o contestație la raportul ANI, pe care nu știe încă dacă o va face sau nu.

Agenția Națională de Integritate s-a pronunțat în cele din urmă asupra situației primarului din Slivilești. Bucurescu a primit în urmă cu mai bine de cinci zile raportul agenției în care este specificat clar că este incompatibil cu funcția pe care o deține în comună, drept urmare nu mai poate să o exercite. ”Mi-a venit în final o adresă la primărie din partea ANI în care sunt informat că nu mai pot fi primar invocând exact aceleași motive de pe site.  E o decizie a lor să nu mai fiu primar. Prefectura nu poate face nimic pentru că nu e mai presus prefectura decât o instanță de judecată”, a declarat Sorin Bucurescu, primarul din Slivilești.

ANI a constatat că Bucurescu nu poate justifica 100.000 de euro, bani care îi apar în declaraţia de avere.

Nu știe dacă va face contestație

Potrivit primarului Bucurescu, ANI i-a dat termen 15 zile să facă contestație la decizia lor în caz contrar Curtea de Apel Craiova va da hotărâre judecătorească prin care își pierde funcția. Bucurescu nu știe încă ce să facă deși spune că au trecut deja mai bine de cinci zile din termen. ”Nu știu dacă să fac sau nu, am termen 15 zile dar cinci au trecut deja. Oricum nu se termină lumea dacă nu mai sunt eu primar. Ce credeți că se întâmplă că nici înainte doar nu eram primar și nu am murit. O să iau o decizie săptămâna asta”, a adăugat Bucurescu.

COMUNICAT Agenţia Naţională de Integritate

În urma evaluărilor demarate la data de 16.11.2010, cu privire la faptul că domnul BUCURESCU Sorin ar fi acumulat, în perioada exercitării funcției de Primar al Comunei Slivilești (Județul Gorj), împreună cu familia, o avere care depășește veniturile realizate, s-au constatat următoarele:

- o diferenţă semnificativă, în sensul art. 18 din Legea nr. 176/2010, în cuantum de 432.988,6 Lei  (aprox. 102.708,44 Euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de către domnul BUCURESCU Sorin în timpul exercitării funcției de Primar al Comunei Slivilești, Județul Gorj (2004 – 2010).

Domnul BUCURESCU Sorin exercită, în prezent, al doilea mandat consecutiv de Primar al Comunei Slivilești, Județul Gorj (2004 – 2008 și 2008 - 2012), conform Sentințelor civile nr. 1231/21.06.2004 și nr. 2/04.06.2008.

Veniturile totale obţinute de către domnul BUCURESCU Sorin, împreună cu soția sa, doamna BUCURESCU Ana Eugenia, în perioada 2004 - 2010, au fost de 288.118 Lei.

Averea deţinută, și pentru care au fost identificate părți de natură nejustificată, de către domnul BUCURESCU Sorin, împreună cu soția sa, doamna BUCURESCU Ana Eugenia, conform datelor înscrise în evidenţele fiscale, este de 721.106,6 Lei.

Vizualizări: 199

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: