Ponta contraatacă ! Băsescu şi Blejnar, acuzaţi de abuz în serviciu

Victor Ponta a dat în sfârşit declaraţii în legătură cu scandalul legat de prejudiciul produs de Casa Şova şi asociaţii complexurilor energetice din Gorj, cu care liderul PSD susţine că nu are nicio legătură. Ponta susţine că ziariştii au primit informaţii greşite „pe surse” de la ANAF şi le-au folosit. Pentru ca scandalul să nu persiste şi în anul electoral 2012, Victor Ponta cere şefului DNA nici mai mult, nici mai puţin, decât să fie audiat rapid şi să primească o soluţie! Dacă se va dovedi că este nevinovat, Ponta are o promisiune pentru preşedintele Traian Băsescu şi pentru şeful ANAF, Sorin Blejnar. Promisiunea lui Ponta este aceea că, atunci când nu vor mai fi în funcţii, cei doi vor răspunde pentru faptele lor.

Ponta a făcut declaraţii pe blog, menţionând că nu este în ţară şi de aceea a ales această cale de comunicare. Fostul procuror Ponta surprinde prin faptul că, deşi încă nu are o calitate în dosarul înaintat de ANAF la DNA, cere prim-procurorului Morar să fie audiat rapid şi să primească o soluţie în perioada imediat următoare. Ponta, specializat în denigrarea altora pe informaţii aflate din presă, consideră acum că nu este normal tratamentul pe care îl primeşte de la jurnalişti. Asta în condiţiile în care cel mai mulţi s-au limitat doar la relatarea evenimentelor.

Liderul PSD cere tratament preferenţial de la DNA

Ponta nu răspunde solicitării ANAF de a se prezenta cu documentele aferente cabinetului său de avocatură, pentru ca fiscul să poată verifica tranzacţii pe care le consideră suspecte între acesta şi Casa Şova. Este singura acuzaţie oficială făcută de ANAF în ceea ce îl priveşte. Deşi acolo unde este anchetat se sustrage, Ponta vrea audieri rapide la DNA, cu toate că procurorii anticorupţie probabil nici nu au citit raportul ANAF. Nu consider în interesul justiţiei ca soluţia să fie amânată până în 2012, an electoral, şi nici ca cercetările să fie folosite pentru a fi acuzat dvs. sau instituţia de îndeplinirea unor ordine politice", adaugă Ponta în scrisoarea către Morar, publicată pe blog.

Victor Ponta susţine că vrea o soluţie rapidă, ca să poată face plângeri penale împotriva lui Băsescu şi Blejnar: „Vă rog să-mi comunicaţi soluţia chiar dacă nu am nicio calitate procesuală; intenţionez ca soluţia dvs. să o folosesc ca mijloc de probă în plângerile penale pe care le voi face pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals în declaraţii comise de numiţii Băsescu Traian şi Blejnar Sorin”.

Ponta a câştigat din asistenţă juridică directă sau… indirectă

Ponta explică pe blog că nu a avut nicio relaţie contractuală cu complexurile energetice. Din nou, Ponta dezminte o acuzaţie care nu i se aduce. Companiile de stat au avut contracte cu Casa de avocatură „Şova şi asociaţii”, care la acea vreme, în anii 2007-2008, aparţinea lui Dan Şova. În aceeaşi perioadă, Ponta a fost senior partner la Casa Şova. Şi tot în aceeaşi perioadă, veniturile cabinetului său de avocatură au sărit de la câteva sute de milioane de lei vechi pe an la şapte miliarde. Oricine este îndreptăţit să îşi pună întrebarea dacă există vreo legătură între faptul că cei de la Şova au pus mâna pe contracte după ce au început parteneriatul cu deputatul de Gorj. La fel, oricine poate să se întrebe cum au crescut de zeci de ori veniturile avocatului Ponta. Coincidenţe?

Ei bine, Ponta a răspuns ieri, în postarea de pe blog: "Nu am avut niciodată, ca avocat sau în altă calitate, o relaţie juridică de niciun fel cu Complexurile Energetice Turceni şi Rovinari. (...) Nu am fost niciodată asociat la Societatea "Şova şi asociaţii", desfăşurându-mi activitatea ca persoană fizică autorizată - cabinet individual, specializat în drept penal; în această calitate am acordat asistenţă juridică în cauze penale pentru diverse persoane fizice sau juridice, în mod direct sau pe baza unor contracte de colaborare cu alţi avocaţi care desfăşurau doar activităţi de drept civil şi comercial”.

Poate fi aşa cum zice Ponta şi atunci când va merge cu documentele cabinetului său de avocatură la ANAF sau pur şi simplu le va face publice, ne vom da seama cu toţii cam ce a prestat avocatul Ponta de şapte miliarde de lei într-un an.

SPONSORIZAREA

Ponta menţionează că nu a primit niciodată de la Dan Şova nicio sumă de bani ca sponsorizare pentru raliuri sau pentru alte activităţi. "Am primit câteva luni spre folosinţă un autoturism marca Mitsubishi pe care însă l-am cumpărat în baza unui împrumut făcut la BCR Leasing şi pe care îl plătesc lunar până în 2013", adaugă el. Ar fi de menţionat că renunţat la sponsorizare şi a preluat contractul de leasing, după ce DNA a început acum doi ani verificări pe această temă.

CONTROLUL

Interesant este că Ponta susţine că s-a prezentat cu toate actele la ANAF: „În urma conflictului public pe care l-am avut cu Sorin Blejnar - şeful ANAF şi a avertizării directe în acest sens primite de la Traian Băsescu, preşedintele României, în cursul întâlnirii din 21 Iunie a.c., am fost solicitat să prezint către ANAF Sectorul 1 toate documentele privind activitatea mea de avocat în anii 2007-2008 ceea ce am şi făcut; deoarece inspectorii fiscali nu au constatat nimic ilegal, m-au invitat pentru lămuriri la sediul lor unde am dat şi declaraţii scrise în data de 18 iulie; în mod neoficial aceştia mi-au comunicat că nu eu fac obiectul controlului, ci Dan Şova, dar că li s-a cerut să fiu şi eu chemat pentru a confirma afirmaţiile publice ale conducătorului ANAF, că îndeplinesc un ordin direct al şefului lor Sorin Blejnar, dar că nu pot să încalce legea şi că vor trece în procesul verbal realitatea constatată; de atunci nu am reuşit să mai iau legătura cu inspectorii respectivi, numitul Sorin Blejnar a afirmat în media că refuz să depun documente (deşi controlul este deja încheiat) şi că fac presiuni (ceea ce este o minciună fără nici cel mai mic suport); în consecinţă, mă văd nevoit să notific în scris ANAF Sector 1 să-mi pună la dispoziţie actul de control şi vă solicit şi dvs să folosiţi ca probatoriu acel act (dacă este de acord numitul Blejnar Sorin să vi-l dea!)”.

SURSELE

Victor Ponta susţine în postarea de pe blog că „în data de 26 Iulie a.c. biroul de presa al ANAF a convocat câţiva jurnalişti şi le-a comunicat "pe surse" că în circa 2 ore vor sesiza oficial DNA privind implicarea mea în sponsorizări ilegale de la Turceni şi Rovinari, oferindu-le acestora date false (50.000 Euro, conform "surselor" ANAF); dând dovadă de naivitate sau lipsă de profesionalism (nu pot eu să apreciez) mass media a publicat această ştire pe surse, numai că după câteva ore numitul Blejnar Sorin a ieşit în declaraţii oficiale retractând ceea ce purtătorul său de cuvânt spusese mai devreme şi arătând că nu există o plângere faţă de Victor Ponta (nici măcar faţă de Dan Şova); am înţeles însă din presă că există o sesizare privind activitatea de la CE Turceni şi Rovinari în perioada 2007-2009", mai scrie liderul PSD.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: