Vrea mai mulţi bani! Prefectul Andrei a dat în judecată prefectura!

Prefectul de Gorj a dat în judecată chiar instituţia pe care o conduce. Liviu Andrei şi alţi şapte angajaţi ai Instituţiei Prefectului s-au adresat instanţei pentru a obţine salariu de merit. Termenul de judecată a fost chiar vineri, iar următorul a fost stabilit pentru 28 septembrie, dar prefectul susţine că nu-şi aduce aminte de ce s-a dat singur în judecată.

Prefectul de Gorj Liviu Andrei ocupă locul al treilea pe ţară într-un top al celor mai bine plătiţi prefecţi din ţară, cu un salariu lunar de 6.925 de lei. Cu toate acestea, Andrei a dat în judecată Prefectura pentru a mai primi încă 15% salariu de merit. Contactat telefonic, Andrei nu şi-a adus aminte despre ce este vorba. „E o acţiune în instanţă. Parcă am contestat un ordin, dar nu mai ştiu acum ce ordin şi despre ce este vorbă. Mă simt cam rău. Mă doare capul şi dormeam acum. Vorbim altă dată”, a declarat Liviu Andrei, prefect de Gorj.

Amnezie în grup

Dacă prefectul nu-şi amintea pentru că l-am trezit din somn, deşi era doar ora 16.30, nu ştim ce scuză are Liviu Diaconescu, şeful Serviciului Verificarea Legalităţii Actelor din Instituţia Prefectului. Nici acesta nu ştia că vineri a avut termen de judecată şi nici nu a recunoscut că ar fi vorba de salariu de merit, aşa cum susţin sursele noastre. Surse care mai spun că banii au fost deja luaţi ilegal, fapt constatat de un raport al Corpului de Control. ”Nu ştiam că aveam termen. Eu am o citaţie pentru 28 septembrie. Cred că termenul de pe 22 s-a dat din greşeală, că noi nu am avut citaţii.  Am dat de drept Prefectura în judecată, pentru nişte drepturi salariale care ni se cuvin”, a spus Liviu Diaconescu. Întrebat concret despre ce drepturi este vorba, Diaconescu a divagat: „Este vorba de o interpretare eronată a legii de salarizare, interpretare făcută de cei din contabilitate... Nici eu nu ştiu bine despre ce este vorba… Nu e vorba de sporuri... Spune legea că de la 1 ianuarie 2011, fiecare funcţionar bugetar va beneficia de o mărire de 15% faţă de salariu din octombrie 2010, iar nouă nu ni s-au majorat salariile. Aşa au calculat fetele de la contabilitate greşit la noi”.

Liviu Diaconescu susţine că sub nicio formă nu  este vorba de salariu de merit: „Este vorba de o lege interpretată greşit de nişte colegi de-ai noştri răutăcioşi”.

ACŢIUNI

Ceilalţi salariaţi care au dat Prefectura în judecată alături de Liviu Andrei şi Liviu Diaconescu sunt Vasile Văcaru, Manuela Cernăeanu, Cătălin Ionescu, Maria Carigoiu, Camil Deaconu şi Daniel Boncea. Tribunalul Gorj a stabilit un nou termen de judecată pentru data de 28 septembrie.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: