Asistat social, în greva foamei. Cere un loc de muncă!

Gest extrem al unui cetăţean din Motru. Ion Udrescu a protestat miercuri, 2 mai, prin înfometare, stând ore în şir în faţa Prefecturii Gorj. Gorjeanul este tatăl unui copil de 14 ani, pe care îl creşte singur. Bărbatul spune că a ajuns la capătul puterilor, nemaiputând să facă faţă cheltuielilor, dat fiind faptul că de 15 ani unicul său venit este ajutorul social.

Ion Udrescu înregistrează datorii de peste 10 mii de lei la chiria apartamentului din blocul social în care locuieşte. Acesta şi-ar dori să primească o slujbă în cadrul Direcţiei Publice Motru, dar autorităţile motrene au spus deja că este vorba de o societate comercială şi că nu se pot implica. Supărat că nu s-a luat nicio măsură pentru sprijinirea sa, bărbatul a decis să intre în greva foamei. „Am mers la dumnealor, să fiu şi eu angajat în cadrul Consiliului Local Motru, ca muncitor necalificat. Au angajat oameni de la Mehedinţi, din alt judeţ. În altă parte nu am reuşit să mă angajez. Avea cunoştinţă Primăria Motru, asistenţa socială, eu am fost scutit până la vârsta de 7 ani a copilului de orele în folosul comunităţii şi ştiau foarte bine situaţia în care mă aflu”, a spus Ion Udrescu.

Pe perioada în care s-a aflat în greva foamei, bărbatul a beneficiat de asistenţă medicală. O ambulanţă a fost prezentă în Piaţa Prefecturii, iar cadrele medicale i-au verificat periodic starea de sănătate. Motreanul a explicat că este dispus să renunţe la protest dacă autorităţile din Motru îi prelungesc contractul de chirie şi, în plus, îi şterg şi datoriile.

Vizualizări: 1,639

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: