Asociația Be Teen și Universitatea ”Constantin Brâncuși”, parteneriat în contextul unei tranziții juste

Asociația Be Teen a fost selectată în grupul celor 12 beneficiari ai asistenței tehnice oferite de Comisia Europeană zonelor europene care trec prin procesul de tranziție către neutralitate climatică, prin intermediul instrumentului #JustTransitionPlatform Groundwork. Această inițiativă este parte a eforturilor UE de a sprijini zonele europene care se confruntă cu procesul de tranziție către neutralitatea climatică.

Prin intermediul JTP, Comisia Europeană oferă asistență tehnică și consultanță pentru regiunile și comunitățile afectate de tranziția către o economie verde și neutră din punct de vedere climatic. Aceasta include orientare și informații, precum și un birou de asistență dedicat. Platforma promovează, de asemenea, schimbul de cunoștințe și împărtășirea celor mai bune practici între diferitele părți interesate, în special în regiunile dependente de combustibilii fosili sau industriile intensive din punct de vedere al emisiilor de carbon.

În tot acest demers Asociația Be Teen va avea drept partener Universitatea ”Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu selectată și ea în grupul de beneficiari ai asistenței tehnice.  Împreună vor lucra alături de organizații neguvernamentale și autorități publice și antreprenori locali pentru a se asigura că județul Gorj beneficiază de oportunitățile oferite de JTP în contextul unei tranziții juste. Acest lucru implică identificarea nevoilor și oportunităților unice ale comunității și dezvoltarea unor strategii eficiente pentru a face față provocărilor tranziției către o economie verde și neutră din punct de vedere climatic. 

”Suntem parte din cei 12 beneficiari ai asistenței tehnice oferite de Comisia Europeană. Vrem să mulțumim Elizei (Bankwatch) pentru sprijin și suport și Adina Vintan pentru toate sfaturile oferite în contextul pe care ea l-a creat odată cu Conurabția Jiului, o idee pornită de către Valea Jiului Implicată. Suntem extrem de entuziasmați de ceea ce urmează și vom aborda cu încredere această oportunitate de a contribui la realizarea unei tranziții echitabile și sustenabile către o economie verde. Vom colabora strâns cu toate părțile implicate și interesate de procesul tranziției juste. Credem foarte tare în principiul conform căruia nicio regiune și nicio persoană nu va fi lasată în urmă odată cu procesul de tranziție justă”, transmit reprezentanții Asociației Be Teen.

Vizualizări: 385

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: