Aspirina îndepărtează petele de pe haine albe

Hainele albe reţin destul de multe pete şi de multe  ori este  foarte greu să scăpăm de pete  fără detergenţi speciali şi scumpi. Dar nu numai petele afectează hainele albe, fiind foarte dificil de păstrat această culoare pe o perioadă lungă pentru că se pot îngălbeni din cauza transpiraţiei.

Îndepărtarea petelor recente cu ajutorul mașinii de spălat e simplă dar necesită înălbitori, iar petele impregnate de transpirație sunt o adevărată provocare. Dar cu sau fără pete, hainele albe cu timpul își pierd albul imaculat. Pentru a-l păstra adăugați aspirină în mașina de spălat și ea vă va ajuta să albiți și să împrospătați hainele albe. Totul se datorează acidului salicilic, conţinut de pastile. Acesta pătrunde adânc în fibrele țesăturii și îndepărtează petele impregnate. Aspirina este deosebit de eficientă în cazul tricourilor albe cu pete de transpirație, eliminând nuanța galbenă de sub braț.

Dacă aveţi tricouri albe afectate de transpiraţie aveţi nevoie de 10 pastile de aspirină de 325 mg şi  4l de apă fierbinte.Dizolvați pastilele în apă fierbinte. Dacă veți mărunțiți pastilele, acestea se vor dizolva mai rapid și vă vor economisi timpul prețios. Înmuiați hainele apoi în apa cu aspirină și lăsați-le pentru cel puțin 8 ore. Apoi  le scoateți și le clătiți în mașina de spălat.

.Altă opțiune este să adăugați pastilele dizolvate direct în cuva mașinii dar efectul nu va fi atât de puternic ca în cazul înmuierii, însă oricum veți rămâne mulțumiți de rezultat.

Vizualizări: 1,551

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: