Astăzi este concursul de titularizare: Sportul şi geografia, cele mai căutate

Un număr de 21 de candidaţi pentru titularizare nu s-au prezentat luni la probele practice motiv pentru care aceştia nu vor mai putea participa la concursul organizat astăzi. De altfel, 890 de candidaţi participă începând cu ora 10.00 la concursul propriu-zis în condiţiile în care sunt scoase doar 47 de posturi titularizabile.

Printre materiile care au un singur post scos spre titularizare se numără în primul rând disciplinele tehnice, dar şi materii ca geografia sau chimie. Concurenţa este cu atât mai mare cu cât pentru un singur post titularizabil sunt înscrişi zeci de candidaţi. „Lista finală este de 47 de posturi titularizabile, iar celelalte sunt posturi complete sau incomplete vacante sau rezervate ce vor fi ocupate prin suplinire. Concurenţa este foarte mare având în vedere că pentru geografie este un singur post şi 51 de candidaţi”, a declarat Cornel Toma, inspector resurse umane.

De altfel şi numărul absenţilor la probele practice a fost unul semnificativ, numai de la centrul „Gheorghe Tătărescu” fiind absenţi 13 candidaţi din cei 87 înscrişi pe listele de concurs. Şi la centrul „Tudor Vladimirescu” au absentat la probele practice opt candidaţi din cei 29 înscrişi. „Probele practice sunt eliminatorii, respingerea sau absenţa atrage după sine neparticiparea la concursul de azi. Totodată cei care susţin astăzi concursul trebuie să ştie că accesul în sălile de curs se face între orele 8-9 iar concursul va începe cu ora 10.00 având timp de lucru patru ore”, a precizat Cornel Toma.

O situaţia deosebită o reprezintă disciplina educaţie fizică unde sunt înscrişi 87 de candidaţi deşi nu este niciun post titularizabil ci doar două posturi pe vocaţional titularizabile. „Se înscriu pentru că dacă iau o notă peste cinci atunci mai au o şansă să ocupe prin suplinire”, a precizat Cornel Toma.

Afişarea rezultatelor la concursul de titularizare se va face pe 18 iulie în timp ce înregistrarea contestaţilor are loc în perioada 18-19 iulie. „Imediat după înregistrarea contestaţiilor urmează soluţionarea acestora şi afişarea rezultatelor finale”, a declarat Cornel Toma. 

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: