Primar: Montăm panouri solare pe izlazul din localitate

Un izlaz de aproximativ 17 hectare va fi acoperit în viitor cu panouri solare. Se va întâmpla în orașul gorjean Țicleni, unde autoritățile locale lucrează la un proiect în acest sens. De săptămâna viitoare va începe și modernizarea iluminatului public.

Aproximativ 800 de lămpi vor fi montate în orașul Țicleni, dar și în localitățile aparținătoare. Valoarea totală a investiției este de 800.000 de lei și este realizată prin Ministerul Dezvoltării.

”Vor fi montate lămpi pe led în toată localitatea, pe toate străzile și aleile, mai puțin în parcuri și stadion. O să avem și un sistem de aprindere inteligent. Și acum avem sistem de iluminat peste tot, dar este foarte vechi și consumă foarte mult”, a spus Constantin Radu, primarul din Țicleni

Și iluminatul la instituțiile publice va fi rezolvat în perioada următoare. ”Pe viitor avem un proiect care prevede realizarea unui parc cu panouri solare pentru instituțiile publice. Din restul energiei produse de acesta o să reducem din consumul populației. Parcul va fi realizat pe izlazul din localitate, care are o suprafață de aproximativ 17 hectare și nu este folosit, pentru că în Țicleni nu sunt animale. O să ajungem ca noi să nu mai plătim energia electrică și să facem o reducere și la populație”, a mai spus primarul din Țicleni.

Vizualizări: 2,790

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: