Aşteaptă de luni bune plata uzufructului. Primar: O să insist la CE Oltenia

Circa 200 de proprietari de terenuri din Roşia de Amaradia aşteaptă de luni bune să primească despăgubiri de la CE Oltenia, compania care le foloseşte terenurile. Conform primarului Liviu Cotojman, cetăţenii trebuiau să primească uzufructul pentru anul 2017 încă din lunile ianuarie-februarie, dar cei de la CE Oltenia nu au plătit un leu. Mai mult decât atât, în luna octombrie ar trebui să înceapă negocierile pentru despăgubirile ce le va acorda compania energetică pentru anul 2018.

„O să insist în zilele ce urmează la CE Oltenia pentru a asigura finanţarea, pentru ca oamenii să încaseze uzufruct. Pe 2017, nu pe 2018! Sunt cu întârziere. Din discuţiile pe care le-am avut la CE Oltenia, inclusiv cu domnul director Boza, mi s-a comunicat că nu s-au prins în buget aceste sume, dar că la prima rectificare vor aloca sumele necesare pentru a rezolva această problemă. I-am făcut şi o adresă în scris. Au trecut două luni de atunci şi nu s-a întâmplat nimic”, a declarat Liviu Cotojman, primarul comunei Roşia de Amaradia.

Autorităţile locale din Roşia de Amaradia spun că CE Oltenia ar putea scăpa de această grijă dacă ar redeschide Cariera Seciuri. Astfel, groapa remanentă rămasă în urma excavărilor va fi umplută cu sterilul de la noul perimetru, iar CE Oltenia ar putea reda terenurile cetăţenilor, nemaifiind nevoie de plata uzufructului.

Vizualizări: 849

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: