Sală de sport şi after school la Bărbăteşti

Autorităţile locale din comuna Bărbăteşti au reluat demersurile în vederea obţinerii de finanţare pentru construirea unei săli de sport moderne la Școala Gimnazială „Ion Popescu” din localitate. Baza sportivă închisă ar urma să fie realizată cu bani de la Compania Naţională de Investiţii. De asemenea, sunt premise ca anul acesta să înceapă lucrările de amenajare a unui centru after school.  

La Școala Gimnazială „Ion Popescu” Bărbăteşti studiază circa 160 de copii. În momentul de faţă, elevii nu au o bază sportivă bine pusă la punct pentru a putea desfăşura în bune condiţii activităţile sportive. „Pe lângă infrastructura şcolară şi profesorii foarte buni care predau aici, avem nevoie şi de o sală de sport. Am făcut un mic proiect încă din anul 2015 şi, parcă, în fiecare an s-a mai pus umărul, s-a mai ridicat o treaptă. Chiar am fost săptămâna trecută la CNI. Și acolo s-au schimbat directorii şi sper să rezolvăm, pentru că am văzut acolo un suflu nou, directori mult mai tineri decât cei de dinainte şi avem promisiunea că o să se ţină cont şi de solicitarea noastră”, a declarat Adrian Mangu, primarul comunei Bărbăteşti.

Va fi o sală de sport de capacitate mică. „Din lipsă de spaţiu, am ales-o pe cea mai mică, dar, ca de obicei, trebui să îmbinăm utilul cu plăcutul, să aibă unde să facă sport. Nu ne interesează foarte mult să aibă tribune, pentru că nu facem noi, deocamdată, campionate la care să stea suporterii. Avem nevoie doar de o sală unde copiii să poată face orele de sport, iarna la căldură, iar vara la umbră”, a explicat primarul comunei Bărbăteşti.

Autorităţile locale sunt de părere că anul acesta vor demara şi lucrările pentru înfiinţarea unui centru after school la şcoala primară din satul Petreşti. Investiţia va fi realizată cu fonduri europene, atrase prin intermediul Grupului de Acţiune Locală Valea Gilortului, din care comuna Bărbăteşti face parte. Documentaţia a fost depusă la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), în vederea obţinerii finanţării, urmând ca autorităţile să semneze contractul de finanţare. Centrul va fi realizat într-un corp al şcolii care nu mai este funcţional de mulţi ani. Imobilul va fi reabilitat şi dotat corespunzător cu pătuţuri şi alte corpuri de mobilier specifice. Investiţia se ridică la 80 de mii de euro. Aici, autorităţile vor să realizeze şi un părculeţ cu mini-teren sintetic.

Vizualizări: 553

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: