Așteaptă să le fie demolate casele de pe centură: Nici cinci bani nu am primit

Deși lucrările la varianta de ocolire a municipiului Târgu Jiu au fost reluate, încă sunt oameni care nu au primit niciun leu pentru terenurile pe care se construiește drumul și alții care așteaptă să le fie demolate casele. În tot acest timp, municipalitatea dă asigurări că noul constructor se va încadra în termenele impuse și va termina șoseaua până în toamna anului viitor mai ales că cei de la Drumurile Naționale nu mai au litigii în instanță cu expropriații.

Emilia și Constantin Căruntu locuiesc în cartierul Iezureni. Centura va trece la câțiva pași de casa lor așa că urmează să le fie demolată. Deja, a fost construită o pasarelă pe terenul lor și oamenii susțin că nu au fost despăgubiți nici până acum, deși podul a fost ridicat de aproape patru ani. “Ne-au zăpăcit că ne vor strica locuințele, dar nu au mai stricat nimic. Au zis că ne mută, dar nu a mai venit nimeni. Ne-au trimis hârtii să ne mutăm, dar nu s-a mai întâmplat nimic. Lângă noi, a venit un excavator, a dărâmat casa în patru minute, o vilă. Pasarela asta e pe pământul meu. Nu mi-au dat niciun leu pe pământ, nici cinci bani, dar au făcut-o oamenii. Omul meu a paralizat, a făcut comoție cerebrală din cauza lor și a stresului”, a spus Emilia Căruntu.

Și casa lor, și a vecinului urmează să fie demolate în curând pentru a face loc centurii. „Ne-au spus că ne mută. Așteptăm. Cred că acum, după 15 aprilie, vor începe să ne demoleze, că după data asta vor putea. Numai aici, în Iezureni, e casa noastră care trebuie demolată și mai este una, a unui vecin, că e prea aproape de centură”, a spus Constantin Căruntu.

De partea cealaltă, autoritățile se bucură că lucrările au fost reluate. Nu se muncește în ritm alert, dar noul constructor caută să angajeze zeci de persoane. A promis că, în două săptămâni, va aduce 200 de oameni pe șantier ca să se poată încadra în termene. „Utilajele lucrează. Nu la capacitate maximă. Este o perioadă în care se aranjează terasamentul pentru viitoarea asfaltare. Au deja 1,4 kilometri deja finalizați. Lucrează, în continuare, până la intersecția cu pasarelele de peste drumurile naționale. Societatea care a câștigat licitația mi-a promis că va respecta graficul. Are un termen de finalizare sfârșitul lunii septembrie 2022. Din fericire pentru noi, nu mai sunt litigii. Lucrarea a început extrem de prost. Compania s-a judecat cu foarte mulți dintre proprietarii care erau afectați de centură”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

Aproximativ 12 milioane de lei a cheltuit statul cu despăgubirile oferite celor care au deținut case ori terenuri pe traseul variantei de ocolire a municipiului Târgu Jiu. Valoarea investiției este de peste 200 de milioane de lei și, în septembrie 2022, ar trebui să fie gata. Dacă nu se va încadra în termenele impuse, există riscul ca statul să piardă banii care au venit, în mare parte, de la Uniunea Europeană. Proiectul este cel mai important din județul Gorj.

Galerie foto


Vizualizări: 2,185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: