Au rămas cu gunoiul neridicat. Prefectul anunță investigații!

Primarii care rămân cu gunoaiele neridicate sunt sfătuiți de prefectul județului Gorj să acționeze în instanță firma de salubritate. Este vorba despre localitățile care au deja contract cu Supercom, iar operatorul le-a cerut să dubleze tarifele, după ce activitatea la depozitul ecologic de la Târgu-Jiu a fost suspendată, iar  gunoaiele trebuie transportate la Mehedinți.

Prefectul de Gorj, Corneliu Răducan Morega, spune că va face cercetări în acest sens și asta după ce primarul din Drăguțești a afirmat că Luis Popa i-a cerut să majoreze tariful la gunoi.

”Îi felicit pe cei care au refuzat să facă ilegalități. Ceea ce a spus domnul primar, mi-a confirmat acest lucru. Lucrurile nu vor rămâne așa din partea prefecturii și se vor face anumite investigații. Este vorba despre mai multe localități. În momentul de față ar trebui să răspundă partea care nu respectă contractul, firma în acest caz, cred eu. Urmează să iau legătura și cu cei de la Garda de Mediu”, a spus prefectul.

Roșia de Amaradia este una dintre localitățile afectate. Primarul Liviu Cotojman spune că Supercom a refuzat să colecteze deșeurile, săptămâna trecută, fiind propusă dublarea tarifelor, de la 16 lei pe lună la 34 de lei.

”Firma care trebuia să facă acest serviciu a refuzat să mai colecteze și să ridice gunoaiele de la nivelul localității noastre. Au motivat că trebuie să mărim tarifele. Lucrul acesta este pe buzunarul oamenilor. Dacă lunar un cetățeni plătește 16 lei pe lună, cei de la Supercom au venit cu varianta de 34 de lei pe lună. Este de neacceptat”, a spus Liviu Cotojman. Garda de Mediu a aplicat o amendă de 30.000 de lei după situația de la Roșia de Amaradia.

În aceeași situație se află și localitățile Drăguțești, Aninoasa și Albeni.

Vizualizări: 1,367

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: