Atac la "nenorociţii" din PSD Gorj, Manţog acuzat că face "prostii"

 Deşi suntem în plină campanie electorală nu prea avem dovezi că peste două săptămâni alegătorii ar trebui să vină la urne, dar, în schimb, primim semne că politicienii noştri există şi fac ceea ce ştiu ei mai bine, se acuză şi se scuză. Fostul lider al PDL Gorj, Ionel Manţog, a vorbit ieri despre partenerii social-democraţi de la guvernare folosind în mod repetat expresia "nenorociţii ăştia de la PSD". În replică, Ion Călinoiu acuză şi el şi aşa mai află şi alegătorii ce mai e nou prin limbajul colorat al aleşilor neamului.
 PDL Gorj nu a prea avut conferinţe de presă de când este la guvernare, dar una dintre ele s-a consumat ieri, când, la rampă a ieşit Ionel Manţog, care a făcut cu această ocazie un inventar al măsurilor "rele" luate de PSD de-a lungul timpului în privinţa sectoarele minier şi energetic, amintind de faptul că social-democraţii au fost cei care au divizat "greşit" în 2004 fosta Companie Naţională a Lignitului Oltenia. El a menţionat că decizia respectivă a permis blocarea tuturor programelor de investiţii în aceste domenii şi apariţia "băieţilor deştepţi", prin revânzarea energiei ieftine de la stat la preţuri foarte mari la privaţi. Povestea e super-cunoscută, mai ales că democrat-liberalul a amintit şi de implicarea fostului ministru Dan Ioan Popescu în "nenorocirile" respective, ministru care a fost în PSD-ul lui Geoană şi care acum e în Partidul Conservator care, evident, s-a aliat din nou cu social-democraţii pentru a-i convinge pe români să ...aleagă bine.
 De asemenea, Manţog a mai acuzat PSD Gorj de faptul că în 2007 şi 2008 i-a susţinut la conducere pe foştii directori liberali din minerit şi energie, directori care, conform acestuia, doar la Societatea Naţională a Lignitului ar fi creat un prejudiciu de circa 20 de milioane de lei prin diferite contracte comerciale de cesionare a creanţelor. Fostul lider al PDL Gorj i-a atacat direct pe doi dintre reprezentanţii PSD Gorj, preşedintele executiv Ion Călinoiu şi deputatul Mugurel Surupăceanu. "Mi-e nu-mi vine să cred. Nenorociţii ăştia de la PSD sunt pe cale să nenorocească o grămadă de oameni din Turceni, (n.r. – Complexul Energetic Turceni), pentru că i-au obligat să le facă lor, îîî...şi se fac că ei... Îl aud pe Surupăceanu că vorbeşte de minerit şi energie şi nu pot să cred. Nu pot să cred şi nu pot să vă cred nici pe dumneavoastră, cei din media, că toleraţi aşa ceva. Nu-mi vine să cred că trăim într-o societate care are ceva normal în ea", a menţionat Manţog.

 Dubiile "roşii" ale lui Manţog şi scuzele de rigoare

 Fostul lider al PDL Gorj, care conduce campania electorală a filialei în actualele alegeri, a reacţionat astfel la declaraţiile făcute vineri de preşedintele PSD, Mircea Geoană, la Târgu Jiu cu privire la situaţia din minerit şi energie şi la blocajul politic dintre cele două filiale. Geoană a spus atunci că "mingea este în terenul PDL" pentru că democrat-liberalii conduc cele două domenii şi tot ei ar fi luat posturile de conducere care reveneau social-democraţilor. Manţog a menţionat că Societatea Naţională a Lignitului este condusă de un director general care este membru PDL, ceilalţi directori fiind membri PSD. Directorii social-democraţi din SNLO au fost apreciaţi recent în presa locală de liderul PSD Gorj, Florin Cârciumaru, care a avut atunci cuvinte de laudă şi pentru directorul general al SNLO, democrat-liberalul Daniel Burlan.
 "Atâta timp cât PSD-ul vorbeşte despre minerit şi energie prin vocea agronomului Călinoiu şi a ministrului de externe Geoană, daţi-mi voie să vă spun că ceva e în neregulă cu competenţele PSD-ului în materie de minerit şi energie. Le reamintesc celor de la PSD că Burlan a fost pus cu acordul lor şi sub el toţi sunt membri sau simpatizanţi PSD. Nici nu ştiu pe cine să cred pentru că acum o săptămână Cârciumaru spunea că SNLO îşi revine datorită oamenilor lor, iar acum vine Geoană şi zice că lucrurile merg rău din cauza PDL şi, eventual, a lui Manţog. În condiţiile astea de criză trebuie să sancţionăm comportamentul ăsta de copii cretini, scuzaţi-mă", a mai spus Manţog, care, însă, ulterior, a dat semne că îşi "revine". 

 SNLO – vaca pieptănată de PDL şi mulsă de PSD?

 "Când au început atacurile la adresa mea, mi-am dat seama că nu am cum să fac o afacere, n-am cum să mă îmbârlig cu nimeni în vreo legătură de interese şi aşa mai departe pentru că toţi ochii şi toate instituţiile ar fi fost pe mine. Dacă spun lucrurile pe care le spun îmi asum riscurile pe care mi le asum. Dar nu-i vorba numai de bine. Nenorociţii ăştia pun în discuţie nu 9.000, dar 2-3.000 de locuri de muncă din minerit şi energie şi onor PSD-ul vine să îmi spună că nu ştie de Ciurel, de Davidoiu. Nu ştie de nimic, de Best Recuperare Creanţe, nu ştie că veniturile din cărbune au crescut cu 2%, iar prestaţiile cu toate firmele PSD au crescut cu 20%. Şi le mai spun odată celor de la PSD, nu s-a înfiinţat mineritul şi energia ca să poată să-l mulgă ei. Gata! Ajunge pentru că murim toţi din cauza lor. Le-am dat exemplul ăsta cu CNLO care era înainte. Vrei lapte de la o vacă? Râneşti, o ţeseli, spal-o, făi adăpost şi-ţi dă şi lapte. Nenorociţii ăştia nu au nicio treabă cu spălatul sau adăpatul vacii, cu cosit fânul, cu nimic, au numai cu mulsul. Băi frate, chestia asta trebuie să o perii puţin anul cu un program de restructurare. Trebuie să te uiţi în venituri, în cheltuieli, la oameni când ies la pensii şi chestia asta au făcut-o doar unii la SNLO. Au ţesălat-o unii şi au muls-o alţii. Nici asta nu e problema, că poate aşa e diviziunea muncii, dar mai erau unii care o ţesălau, o pieptănau. Ăştia acuma nu le au pe astea cu ţesălatul", mai spune Manţog.

 Comentarii puţine dinspre PSD

 În replică, preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, a declarat că nu are ce să comenteze faţă de afirmaţiile lui Manţog. "Atâta poate, atâta face, aşa înţelege el colaborarea, dar să nu creadă că nenorociţii despre care vorbeşte o să-i tolereze lui prostiile pe care le face", a menţionat Călinoiu. Deputatul Mugurel Surupăceanu nu a putut fi contactat pentru a comenta acuzaţiile formulate de Manţog la adresa sa. Cele două filiale ale PSD şi PDL Gorj nu colaborează între ele pentru a conduce judeţul, atacurile dintre liderii acestora fiind la fel de dure ca în perioada în care disputele se manifestau şi la nivel central. Călinoiu a fost cel care la începutul primăverii a cerut din partea PSD Gorj demisia lui Manţog de la şefia Complexului Energetic Turceni, demisie care s-a şi produs. Manţog, la rândul lui, este consilier judeţean pe listele PDL şi fost contracandidat al lui Călinoiu la şefia Consiliului Judeţean, "rănile" de acum un an părând a nu se fi cicatrizat nici până acum.


Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: