Fata lui Creţan – în comă profundă după ce a înghiţit medicamente

Fiica liderului Ligii "Miron Cozma" din Rovinari, Constantin Creţan, a fost internată ieri după-amiază la Spitalul Judeţean de Urgenţă Gorj în stare foarte gravă, după ce a înghiţit mai multe medicamente pentru a se sinucide. Vasilica Creţan, în vârstă de 13 ani, a fost adusă la spitalul din Târgu Jiu după ce anterior medicii de la spitalul din Rovinari a încercat să o resusciteze. 
 Familia a găsit-o pe aceasta zăcând în stare de comă şi a chemat o ambulanţă. Constantin Creţan a venit şi el cu soţia la spital, dar în zadar, prezenţa lor nu a fost de prea mare folos pentru fata care zăcea înconştientă. "Nu ştiu care ar putea fi cauzele exacte. Se pare că a luat o notă de 7 la şcoală şi asta a marcat-o mai mult. Ea era şi o fire mai timidă, avea note foarte bune în general, iar acum s-a întâmplat nenoricirea aceasta", a declarat Constantin Creţan aproape cu lacrimi în ochi. Creţan a venit la spital împreună cu soţia sa pentru a se asigura că fiica sa mai poate fi readusă la viaţă de către medici. Acesta a părăsit unitatea medicală aseară după ora 20.00, soţia sa rămânând mai departe aici.

 Multe medicamente

 Dr. Liliana Puiu Crăciun, de la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, a precizat că şansele de recuperare a minorei sunt minime. Aceasta afirmă că echipa care a acordat primul ajutor a reuşit să facă inima fetei să bată din nou, însă minora nu a fost recuperată din punct de vedere neurologic, ceea ce înseamnă că sistemul său nervos, inclusiv creierul, a fost puternic afectat. Conform lui Crăciun, minora ar fi înghiţit acasă o doză mare de medicamente, circa 150 de pilule de xiofor, un medicament folosit de către persoanele care suferă de diabet, Constantin Creţan fiind într-o astfel de situaţie. "Mai grav este că, din ce am înţeles noi, fata a fost găsită mai târziu şi de aceea şi şansele ei de recuperare sunt reduse. Poate dacă s-ar fi intervenit mai repede altele ar fi fost şansele", afirmă medicul.
 Creţan a menţionat, la rândul său, că Vasilica a înghiţit din medicamentele sale pentru diabet, dar nu a confirmat cantitatea de 150 de pilule. "Erau medicamentele mele, e adevărat, dar nu erau atâtea. Nu mi s-a plâns niciodată de vreo problemă, nu-mi dau seama de ce a făcut un asemenea gest", a menţionat Creţan.
 Constantin Creţan este unul dintre locotenenţii lui Miron Cozma, el fiind condamnat la cinci ani de închisoare pentru implicarea în mineriadele din 1999. El a fost eliberat din închisoare din motive medicale, după trei ani de detenţie, la sfârşitul anului trecut. Motivele care au stat la baza eliberării sale au fost cele legate de starea de sănătate, printre afecţiunile de care suferă Creţan fiind şi diabetul.


Vizualizări: 311

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: