A ajuns la spital după ce a luat un cap în ochi! Pe bune!

O elevă de clasa a noua de la un liceu din Târgu Jiu a ajuns ieri la spital cu mai multe vânătăi în zona capului, susţinând că a fost bătută de o colegă de-a sa. Incidentul vine într-un context în care în ultimii ani ne-am obişnuit să aflăm că elevele din Gorj joacă în filmuleţe pentru adulţi, altele îşi pun capăt zilelor din diferite motive sau sar pe fereastră pentru a scăpa de colegii violatori, în acest peisaj rezultatele olimpicilor părând o simplă floare de primăvară.
 Maria Dinuţoiu are 15 ani şi învaţă la Liceul Agricol Bârseşti. Ea s-a prezentat ieri împreună cu părinţii săi la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, având ochiul drept aproape complet vânăt şi umflat, precum şi leziuni la urechea stângă şi pe ambii obraji. Eleva a precizat că a fost agresată de către o colegă cu care până recent era prietenă. "M-a chemat până la ea şi eu nu m-am dus atunci, apoi a venit ea la mine şi mi-a dat un cap în faţă de am căzut jos. Nu aveam nimic de împărţit, nu ne certasem, nu ştiu de ce m-a luat la bătaie", a declarat eleva agresată.
 Fata a ajuns la spital cu faţa aproape de nerecunoscut inclusiv pentru părinţii săi. "A venit de la şcoală plângând şi spunându-mi că a luat bătaie de la o fată pe care eu o ştiam prietena ei. A venit de la Bârseşti pe jos până acasă, de ruşine nu a mai luat nici troleul că râdeau toţi de ea cât avea ochiul de umflat. Se poate aşa ceva? E normal aşa ceva? Nu-mi vine să cred că îmi trimit copilul la şcoală şi vine acasă cu ochiul umflat şi cu urechea vânătă", ne-a precizat mama elevei.

 Părinţii vor anchetă

 Tatăl Mariei, Ion Dinuţoiu, a precizat că va depune plângere la Poliţie, acesta solicitând o anchetă. "Nu se poate ca lucrurile să rămână aşa. Nu ştiu ce a avut de împărţit cu ea, dar nu se poate să se ajungă la aşa ceva. De aici de la spital, după ce mă asigur că e cât de cât bine, plec direct la Poliţie ca să depun plângere. Vreau o anchetă ca să clarificăm toate lucrurile", spune bărbatul.
 Inspectorul şcolar general adjunct, Vasile Antonie, a precizat că la liceul la care învaţă eleva agresată se efectuează o anchetă, concluziile urmând să fie transmise ulterior Inspectoratului Şcolar Gorj. Ancheta a început ieri cu o mică pauză pentru că dascălii care au încercat să le audieze pe elevele implicate în incident nu au avut de unde să le ia. Victima s-a dus la spital, iar agresoarea a şters-o şi ea, mai ales că este cunoscută cu "antecedente" de către conducerea şcolii. Fata care a bătut-o pe Maria a ajuns ca la 18 ani să fie în clasa a noua după ce o serie de "peripeţii" care au dus la repetarea unui an, la excluderea din altul, etc.
 Poliţiştii au aflat şi ei din surse proprii despre producerea incidentului, nimeni de la şcoală sau spital neanunţându-i la timp despre faptele respective. Tatăl elevei bătute a mers ieri după-amiază şi a depus plângere, însă ancheta deja începuse din oficiu. 


Vizualizări: 228

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: