Atenție ce flori oferiți! Riscați să transmiteți un mesaj greșit

Florile sunt asociate cu anumite semnificaţii şi ocazii şi ne însoţesc la majoritatea evenimentelor importante din viaţa noastră- naştere, absolvire, nunţi, aniversări. Un bărbat îți dăruiește flori în primul rând să te facă să zâmbești, însă florile pe care le primești de la el sunt și un mod prin care îți transmite un mesaj. Iată care poate fi acesta.

Frezia: Delicatele frezii poartă semnificaţiile simbolice ale inocenţei, dragostei platonice, chibzuinţei, înţelepciunii, încrederii, perseverenţei şi prieteniei. Considerată, uneori, o floare specifică zodiei Săgetătorului, frezia este şi un simbol al misterului, întrucât nu îşi dezvăluie mireasma dulce, seducătoare, decât atunci când este amplasată într-un loc propice, prietenos, care îi oferă o temperatura propice şi o umiditate optimă.

Garoafa: Simbolizează mândrie şi frumuseţe. O garoafă roşie este asociată cu dragostea, mândria şi admiraţia; o garoafă roz- cu iubirea unei femei sau a unei mame; una purpurie - cu caracterul capricios; cea galbenă simbolizează dispreţul, respingerea sau dezamăgirea; în timp ce o garoafa albă sugerează inocenţa şi iubirea pură. Garoafele cu dungi semnifică un refuz.

Trandafirii roşii: Dacă ai primit un trandafir roșu sau un întreg buchet cu aceste flori, ești o norocoasă, căci aceste flori sunt simbolul dragostei adevărate. Așadar, dacă ți-i dă în dar, înseamnă că te iubeşte cu adevărat.

Dalii: Delicate și frumoase:așa sunt daliile. Dacă ţi le dă în dar semnifică:„nu-ţi pot vedea frumuseţea interioară,fiindcă îţi este frică să mi te destăinui”. Este semn că ar vrea să te cunoască mai bine.

Orhidee: Simbolizează rafinamentul și finețea. Un bărbat care-ți dăruiește astfel de flori spune despre el că este un tip pretenţios și atent la detalii, lucru pe care-l cere şi de la tine.

Trandafiri galbeni: Sunt foarte frumoși și se spune că sunt un simbol pentru gelozie.  Dacă ţi-i dă în dar este un semn de a spune chiar "nu am idee de ce se va întâmpla în viitor", faptul că se lasă în mâna destinului.

Floarea soarelui: Se spune că floarea-soarelui este simbolul purității, dar și căldura sufletească. Aceste flori de la bărbatul care îți face curte sunt semnul că nu se va lăsa până când nu te va cuceri, chiar dacă nu te arăți prea interesată de el.

Bujori: Unele dintre cele mai frumoase flori ale primăverii, bujorii semnifică pudoare şi ruşine. Astfel, dacă partenerul vine cu un asemenea buchet la tine, ar putea să însemne că se simte vinovat față de tine, fiindcă a greșit cu ceva și este modalitatea lui de a-ți cere iertare.

Lalele galbene: Nu simbolizează gelozia, așa cum te-ai fi așteptat, ci speranța. Dacă un bărbat ţi le dă în dar, îţi arată că este interesat de tine şi că ar vrea să-ţi fie mai mult decât amic.

Zambila: Semnifică spiritul ludic şi o atitudine sportivă şi, în mod extrem, nechibzuinţă. Zambilele denotă, de asemenea, constanţă. Cele albastre reprezintă constanţa, cele purpurii – tristeţea, roşii sau roz – joaca, cele albe – frumuseţea şi cele galbene – gelozia.

Narcisa: Simbolizează respectul şi cavalerismul. Este un indicator al renaşterii, al noilor începuturi şi semnifică viaţa veşnică. De asemenea, sugerează iubirea neîmpărtăşită. O singură narcisă prevesteşte o nenorocire în timp ce un buchet cu astfel de flori transmite bucurie şi fericire.

Crizantema: Reprezintă fidelitate, optimism, bucurie şi viaţă lungă. O crizantemă roşie transmite iubirea; o crizantemă albă indică dragostea adevărată şi loială, în timp ce o crizantemă galbenă înseamnă puţină dragoste.

Gardenia: Semnifică puritate şi dulceaţă. Indică iubirea secretă. Transmite bucurie. Îi spune celui care primeşte această floare că cel care o oferă este o persoană minunată.

Gladiolele: Reprezintă putere de caracter, fidelitate şi onoare. Floarea de gladiolă semnifică aducere aminte.

Lavanda: Simbolizează admiraţie, singurătate şi frumuseţe. Cea albă transmite un mesaj de protecţie şi indică faptul că dorinţele vor deveni realitate.

Vizualizări: 2,924

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: