Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Atenţie la depunerea declaraţiilor fiscale

Contribuabilii care nu-şi depun declaraţiile fiscale pe parcursul unui semestru riscă să fie declaraţi inactivi, dacă nu li s-a aprobat la cerere de către organul fiscal competent o măsură privind îndeplinirea obligaţiilor fiscale declarative (regim derogatoriu). Odată ce au fost declaraţi inactivi, acestor contribuabili li se anulează şi codul de TVA începând cu data de 1 a lunii  următoare celei în care contribuabilul a fost declarat inactiv. Gheorghe Paraschivu, directorul coordonator al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Gorj, spune că ordinul ANAF nr. 2258 publicat în M.O. 0552 din 5 august 2010 aduce unele modificări: “Dacă până acum contribuabilii erau declaraţi inactivi pentru că nu depuneau nicio declaraţie fiscală la două termene consecutive, acum această măsură se va lua pentru nedepunerea declaraţiilor pe durata unui semestru. O altă noutate constă în faptul că din lista declaraţiilor fiscale care trebuie depuse a fost abrogată în acest an declaraţia 103 privind accizele”. Astfel, contribuabilii mai trebuie să se preocupe pentru următoarele documente:

formularul 100 "Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat",

formularul 102 "Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetele asigurărilor sociale şi fondurilor speciale",

formularul 300 "Decont de taxă pe valoarea adăugată",

formularul 301 "Decont special de taxă pe valoarea adăugată",

formularul 390 VIES "Declaraţie recapitulativă privind livrările/achiziţiile intracomunitare de bunuri" şi

formularul 394 "Declaraţie informativă privind livrările/prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional".

Paraschivu mai precizează că reactivarea contribuabililor declaraţi inactivi se face dacă li s-a aprobat, la cerere, trecerea în regimul derogatoriu de declarare şi dacă şi-au îndeplinit toate obligaţiile declarative. În prezent, în evidenţele DGFP Gorj sunt înregistraţi 402 contribuabili declaraţi inactivi.

Vizualizări: 86

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diverse:

Citește și: