Manu Tomescu: Propun să facem grevă prin rotație

Liderul sindical Manu Tomescu propune celorlalți 600 de sindicaliști din CE Oltenia să facă greva foamei, prin rotație, la sediul Ministerului Energiei, până când toate problemele de ordin legislativ ale companiei vor fi soluționate.

Decizia lui Tomescu este generată de o postare a ministrului Toma Petcu, oficialul anunțând facilități pentru producătorii de energie din surse regenerabile. „Am văzut că în ultimii 26 de ani nu s-a întâmplat nimic. Vedem că nu ne merge bine, an de an fac planuri de disponibilizare și tot pe pierdere. Dacă nu suntem ajutați legislativ, ne vor decima“, a declarat Manu Tomescu. El spune că în CEO sunt 600 de lideri sindicali și ei ar putea protesta cinci zile, prin rotație. „Din mai o să mai rămânem 13 mii și ceva de salariați, suntem 600 de sindicaliști în compania asta, să ne ducem cinci zile prin rotație și să stăm la Guvern până fac ceva și pentru CE Oltenia“, susţine Tomescu.

Președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe, nu pare încântat de ideea lui Tomescu. „Nu comentez“, a spus el. Căldărușe a mai spus la Radio Infinit că: „Ar cam fi timpul ca toți parlamentarii de Gorj să facă ce au promis în campanie. Au trecut 4 luni de la alegeri. Din punct de vedere legislativ nu s-a întâmplat nimic!“.

REACȚIE

La postarea ministrului, de pe Facebook, cea referitoare la regenerabile, au comentat și salariați ai CEO. „Domnule ministru, vă rugăm frumos să sustineţi și energia produsă pe bază de cărbune pentru că noi, minerii, producem cea mai sigură energie și nu depindem de apă și de vânt. Pe timp de iarnă şi pe timp de secetă suntem cei mai buni. Primim laude, dar copiii noștri nu trăiesc cu laude. Din 2008 nu ni s-a pus nimic la salariu, sunt 9 ani“, a postat un salariat CEO.

Vizualizări: 1,913

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: