Au ascuns mămăliga electorală de frica presei şi a poliţiei

Sute de localnici din Bîlteni au plecat dezamăgiţi marţi de la Zilele comunei, pentru că nu au primit mult aşteptata tochitură cu mămăliguţă. PSD a încercat să confişte sărbătoarea populară, îmbrăcând persoanele care preparau masa în tricouri cu „Mihnea Costoiu – senator”. Dacă mâncarea ar fi fost împărţită, organizatorii riscau un dosar penal pentru mită electorală, mai ales că jurnaliştii au stat de veghe până la final. De teamă, pesediştii şi-au luat ceaunele pline şi au plecat, lăsând sătenii nemulţumiţi. Costoiu a negat ieri că PSD pregătise un ospăţ pentru localnicii prezenţi la eveniment, în contextul în care mesele erau deja amplasate, însă,  pentru faptul că a fost anunţată poliţia, bâlciul s-a spart.

Mihnea Costoiu, candidatul PSD pe colegiul 2 Senat, a avut ieri de răspuns la două acuzaţii: de ce a organizat o acţiune electorală în curtea şcolii şi de ce pesediştii au vrut să ofere mâncare localnicilor, câtă vreme legea nu permite.

Costoiu a spus că nu a dorit decât să salute localnicii şi de aceea a mers marţi la Bâlteni şi că nu ştia că festivităţile organizate de primarul liberal erau tocmai pe terenul de fotbal al unităţii şcolare. În fapt, Costoiu se întreabă de ce alte formaţiuni politice nu au fost prezente la festivităţi. „Nu am fost în şcoală, nu s-a pus problema să facem campanie în şcoală şi nu am făcut niciodată campanie în şcoală. Comuna a organizat acolo, am salutat oamenii în comună acolo unde era locul organizat. În momentul în care am mers acolo n-am ştiut nimic despre ce este organizat, care este organizarea. Primarul mi-a explicat că este prin decizia consiliului local stabilit locul, prin votul unanim al tuturor consilierilor de la toate forţele politice. Au stabilit că locul de desfăşurare al zilelor comunei este cel în care s-au desfăşurat şi se desfăşoară manifestările”, a declarat Mihnea Costoiu. 

Mamaliga3„Ce masă din partea PSD? Nu a existat aşa ceva”, a mai spus Costoiu, negând faptul că partidul său pregătise tochitură cu mămăliguţă pentru 800 de persoane. În fapt, mâncarea a fost preparată în restaurantul preşedintelui PSD Bâlteni, însă, pentru că poliţia a fost sesizată s-a renunţat, mesenii plecând acasă cu burta goală. Pentru tot bâlciul comunitatea locală plăteşte circa 50.000 lei. 

SURPRIZĂ

Surprinzător a fost şi faptul că, deşi organizatorii pregătiseră 800 de porţii de mâncare, la petrecerea confiscată de PSD au fost doar 300 de localnici. „Ne mai dă ceva sau stăm degeaba”, a întrebat un localnic, învăţat cu pomenile politicienilor.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: