BÎLTENI: Pomană electorală pentru Costoiu din bani publici (galerie foto)

Candidatul PSD la Senat, Mihnea Costoiu, nu stă departe de şcoală! Deşi este ministru al Cercetării, foloseşte şcoala pentru campania electorală, fapt interzis explicit de lege. Şi nu numai atât. Staff-ul PSD a pregătit circa 800 de porţii de tochitură cu mămăliguţă pentru alegătorii din Bîlteni, mesele fiind întinse pe terenul de sport al şcolii. Bucatele au fost gătite în restaurantul şefului local al PSD, care este chiar lângă şcoală. Şi mai interesant, au fost plătite de primarul liberal Gheorghe Păsărin, din bani publici, la fel şi spectacolul susţinut de Doina Gorjului, Maria Dragomiroiu şi Constantin Enceanu. În total, 50.000 de lei pentru prima ediţie a Zilelor comunei Bâlteni, care au fost de fapt Zilele PSD. Pentru că a fost anunţată poliţia, oamenii au plecat acasă nemâncaţi şi nemulţumiţi.

PSD nu se sfieşte să încalce legea la vedere, sub ochii poliţiei, ai opoziţiei şi ai presei. A făcut-o ieri la Bâlteni, unde circa 300 de localnici s-au aşezat la mesele întinse în curtea şcolii, pentru a-i asculta pe artişti şi pe pesedişti, aşteptând să fie gătită pomana electorală: tochitură cu mămăliguţă. Zeci de tineri cu tricouri roşii, inscripţionate „Mihnea Costoiu – senator”, împărţeau pliante cu candidatul, pe care nimeni nu se deranja să le citească. Interesant este că organizatorii s-au pregătit cu 800 de farfurii, dar lumea nu s-a îmbulzit la pomană. Abia când poliţia a fost sesizată oficial, pesediştii şi-au luat oalele şi au plecat.

Factura primăriei: 50.000 de lei

Costoiu însoţit de preşedintele Consiliului Judeţean Ion Călinoiu, parlamentarii Mihai Weber, Scarlat Iriza, europarlamentarul Ioan Mircea Paşcu, inspectorul şcolar Ion Işfan, dar şi alţi lideri PSD au participat la zilele comunei Bîlteni, eveniment pregătit repejor de primarul Păsărin în numai o săptămână, în curtea şcolii. Potrivit consilierului PDL, Ciprian Măceşaru, prima încercare a primarului de a trece hotărârea privind alocarea fondurilor pentru zilele comunei a fost acum două săptămâni. „Atunci proiectul a picat. Joi trecută a mai pus o dată proiectul, deci am mai făcut o şedinţă, şi a trecut. E prima ediţie a zilelor comunei. S-a alocat suma de 50.000 de lei“, a declarat consilierul.

Proiectul a trecut printr-o alianţă PSD-PNL şi o parte din consilierii PDL. Doi dintre aceştia au trădat şi au votat pentru mita electorală a PSD. Preşedintele PDL Dan Vîlceanu a declarat că isprava primarului de a organiza un eveniment electoral la şcoală va fi sesizată Biroului Electoral Judeţean. De sancţiuni nu vor scăpa nici cei doi consilieri care au fost de acord cu cheltuirea inutilă a banului public.

Şi-au strâns oalele de frica poliţiei

Consilierul PDL, Ciprian Măceşaru, spune că pentru mămăliga ce urma să fie dată de PSD, comunitatea plăteşte 50.000 de lei. În schimb, primarul vorbeşte de 30-40.000 de lei. „Nu ştiu să vă spun exact suma alocată, probabil undeva în jur de 3-400 de milioane de lei“. „Nu facem în şcoală, ci pe terenul de sport“, a mai spus primarul.

Circa 300 de persoane s-au strâns în curtea şcolii din Bîlteni unde ştiau că vor primi mâncare, bătură şi vor asculta muzică populară. „Se face în restaurantul lui Pănescu, deocamdată am primit numai mirosul”, glumea un localnic. „Ce fac ăştia, bă, plecară cu cazanul de mămăligă?”, întreba un altul. Până la urmă, oamenii au ascultat muzică pe burta goală. La mesele aranjate în curtea şcolii se aşezaseră câteva zeci de persoane în aşteptarea mâncării. Din cauza apariţiei jurnaliştilor şi pentru că au fost reclamaţi la Poliţie, pesediştii şi-au strâns oalele cu mămăligă şi nu au mai dat mâncarea.

Gorjenilor prezenţi în curtea şcolii le-au vorbit Mihnea Costoiu, acesta promiţând şcoli şi dotări ale şcolilor, şi Ion Călinoiu care s-a adresat minerilor minţind că le va fi bine.

Foto 1: Iriza (deputat PSD), Costoiu (candidat PSD senat), Păsărin (primar Bîlteni – PNL), Ioan Mircea Paşcu (candidat PSD europarlamentare), Ion Călinoiu (vicepreşedinte PSD, în spatele lui Paşcu), Mihai Weber (deputat PSD) şi Adrian Tudor (consilier local PSD Tg Jiu) au politizat manifestarea organizată pe bani publici.

1_bilteni_2

Foto 2: Elevii de liceu, chemaţi să împartă pliante electorale, deşi folosirea minorilor în campanie este interzisă

2_bilteni

Foto 3: Localnicii aşteptau răbdători să se pună masa

3_bilteni

Foto 4: Acţiunea electorală la care a participat ministrul Cercetării, în curtea şcolii din Bîlteni

4_bilteni

Foto 5: Pe gardul de la curtea şcolii, bannerele electorale ale ministrului

5_bilteni

Foto 6: Grătarele au fost puse la încins

6_bilteni_4

foto 7: Doina Gorjului a întreţinut atmosfera

7_bilteni

foto 8: Pe mese au apărut primele beri, în spate erau tuciurile cu mămăligă şi tochitură

8_bilteni

foto 9: Poliţiştii în civil supravegheau zona

9_bilteni

foto 10: Susţinătorii lui Costoiu au apucat să ofere doar două porţii de mămăliguţă

10_bilteni

foto 11: Localnicii au fost trimişi acasă nemâncaţi, după ce opoziţia a sesizat poliţia

11_bilteni

foto 12: Localnicii s-au ales cu o grămadă de pliante cu promisiuni

12_bilteni

foto 13: Totul sub deviza: Mândru că sunt gorjean!13_bilteni

Vizualizări: 216

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: