Au aşteptat 50 de ani să aibă apă potabilă la robinet

Localnicii din Padeş, județul Gorj, vor avea apă potabilă la robinet. Deşi comuna are reţea de alimentare cu apă de aproximativ 50 de ani, sătenii nu puteau folosi apa decât pentru menaj. Autorităţile locale au început să reabiliteze şi să modernizeze sistemul şi promit că apa va fi potabilă. Mai mult decât atât, consumul de apă va fi contorizat şi vor începe lucrările la un sistem de canalizare.

Comuna Padeş a fost printre primele comune din Gorj unde a existat sistem de alimentare cu apă. Localnicii nu s-au putut bucura prea mult de această investiţie, pentru că apa care ajungea la robinet nu era potabilă. "Sistemul de alimentare cu apă din Padeş este de aproximativ 50 de ani, de când s-a făcut barajul de la Valea Mare. Este foarte vechi, făcut cu materiale care se foloseau atunci şi acum vrem să-l reabilităm şi să-l modernizăm şi în felul acesta apa va fi potabilă, pentru că acum nu este. Vrem să facem şi sistem de canalizare pe o distanţă de 3 kilometri", a precizat primarul Serafim Antonie din Padeş.

Mai mult decât atât, se va face şi o extindere a sistemului de alimentare cu apă. "Sistemul va fi modernizat în toată comuna şi va fi extins şi în satul Văieni, acolo unde nu este reţea de apă. Toate branşamentele vor fi contorizate, ca să putem controla consumul de apă, se bucure şi localnii din Padeş şi Călugăreni de această facilitate, pentru că din cauza consumului foarte mare, când era secetă, aici nu era presiune deloc. Este foarte bine că apa va fi potabilă. O să facem şi o staţie de tratare a apei. Lucrările au început deja din vara anului trecut şi ar trebui finalizate până la sfârşitul lui 2020", a spus primarul.

Valoarea totală a investiţiei este de 130.000.000 de lei şi este realizată cu fonduri de la Guvern.

Vizualizări: 1,563

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: