Condiții de oraș la școlile din Roșia de Amaradia

Condiții ca la oraș și în școlile din mediul rural. În comuna gorjeană Roșia de Amaradia, autoritățile construiesc toalete moderne la toate școlile pentru ca elevii să nu mai fie nevoiți să meargă la grupurile sanitare din fundul curții. În primăvară, alte trei școli din localitate vor avea toalete noi.

Primarul comunei Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman, a fost cel care a făcut anunțul. Se lucrează deja la trei școli din localitate. Toate vor avea toalete moderne. Lucrările sunt pe ultima sută de metri și vor fi încheiate în această primăvară. „Avem în derulare proiecte care țin de crearea unei infrastructuri școlare moderne. Aș da exemplu, școala din satul de centru, din Rugetu, din Seciuri vor beneficia de toalete moderne. Noi suntem în faza de finalizare. Aceste construcții s-au realizat. Cum permite vremea, vom pune gresia, faianța și vom monta instalațiile sanitare. Din primăvară, aceste investiții vor fi finalizate imediat”, a spus primarul Cotojman, la Radio Accent.

Edilul a adăugat că își dorește condiții ca la oraș chiar și pentru elevii din mediul rural: „Elevii vor avea grup sanitar, anexă la instituția școlară. Nu vor mai trebui să întâmpine intemperiile vremii și nu vor mai merge în fundul curții. Am ținut să facem condiții ca la oraș chiar dacă copiii învață la țară”.

Vizualizări: 2,070

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: