Măsuri în școli pentru prevenirea infecțiilor. Când pot fi suspendate cursurile!

Specialiștii de la Direcția de Sănătate Publică Gorj iau măsuri noi pentru a preveni infecțiile respiratorii și gripa. În școli, se va face triaj epidemiologic, iar copiii cu simptome specifice virozelor vor fi izolați. Se va urmări, de asemenea, și rata absenteismului pentru a stabili dacă va fi cazul de suspendare a cursurilor din cauza răcelilor.

Direcția de Sănătate Publică Gorj a anunțat că orele se pot suspenda doar în contextul unei rate  de absenteism de peste 20% din efectivul unitatii de invatamant, înregistrată timp de trei zile consecutive.

De asemenea, suspendarea activității se va face în functie de contextul epidemiologic, etapizat, evitându-se întreruperea activității în întreaga unitate școlară, pentru o perioadă stabilită de DSP Gorj, dar nu mai mare de 5 zile lucrătoare.

DSP Gorj a venit cu o serie de sfaturi în această perioadă în care temperaturile se schimbă brusc. „Suntem într-un sezon atipic, avem căldură, frig, umezeală și îngheț și organismul nostru are de suferit pentru că nu este pregătit pentru astfel de schimbări bruște de temperaturi. Trebuie să ne hrănim corespunzător, să consumăm fructe și legume, lichide suficiente, să evităm alcoolul, țigările. Este important să protejăm copiii, să-i învățăm să respecte normele igienico-sanitare, când sunt bolnăviori să fie ținuți acasă”, a declarat Elena Pițian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

Important este și ca părinții să nu îi ducă pe cei mici în colectivitate dacă sunt răciți și prima oprire să fie la medicul de familie dacă starea lor de sănătate nu e gravă. „Să evităm locurile aglomerate. Este bine să mergem la medicul de familie când simțim că ne îmbolnăvim, să nu luăm antibiotice după ureche. Și la centrele de permanență e bine să mergem, să nu mergem direct la UPU pentru situații care nu sunt grave. Noi rugăm părinții să nu îi ducă pe cei mici bolnavi în colectivitate. Crește riscul de viroze această vreme. Imunitatea noastră este scăzută”, a mai punctat Elena Pițian.

Vizualizări: 1,073

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: