Grădiniţă nouă la Teleşti

O grădiniţă nouă este construită în satul Buduhala din Telești, iar şcoala din Şomăneşti a intrat în reabilitare. Autorităţile locale din comuna Teleşti au decis să facă o nouă unitate de învăţământ în localitate din cauza numărului mare de solicitări.

Noua grădiniţă este realizată cu fonduri obţinute prin Compania Naţională de Investiţii.

Lucrările au început spre finalul anului trecut şi cel mai probabil grădiniţa va fi inaugurată la toamnă. "Vreau să vă spun că grădiniţa din Buduhala funcţiona în şcoala din sat. Era amenajată o sală pentru preşcolari. Şcoala are două săli destul de mici şi eram nevoiţi să facem programul în două schimburi, că altfel nu se putea. Sunt mulţi copii acolo şi de aceea am decis să facem o grădiniţă nouă", a precizat Ion Mischie, primarul din comuna Teleşti.

Şi şcoala din satul Şomăneşti a intrat în reabilitare totală. Elevii de aici au fost mutaţi la şcoala din Teleşti până la finalizarea lucrărilor. "Era nevoie de reabilitare la şcoala de la Şomăneşti pentru că era destul de rău acolo. Grupurile sanitare erau afară, nu mai puteam funcţiona aşa. Acum o să fie reabilitată în totalitate şi modernizată. Elevii din ciclul primar au fost mutaţi la şcoala din Teleşti, acolo unde sunt patru săli de clasă, din care doar două erau ocupate", a mai spus Ion Mischie.

Vizualizări: 644

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: