Au căutat probe în mormânt!

Rămăşiţele pământeşti ale gorjeanului care acum patru ani a murit în urma unei anchete pe care poliţiştii din Stoina au făcut-o mai mult cu pumnul şi bastonul decât cu pixul şi hârtia au fost deshumate ieri, anchetatorii căutând probe care să lămurească împrejurările în care bărbatul a decedat. Doi oameni ai legii sunt după gratii în această poveste, avocaţii lor fiind convinşi că probele descoperite acum le dovedesc nevinovăţia, lucru cu care rudele şi sătenii nu sunt de acord sub nicio formă.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, precum şi medici legişti din cadrul Institutului Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” au venit ieri la Stoina pentru a deshuma rămăşiţele pământeşti ale lui Nicolae Druţă. Cercetările lor au început pe o vreme frumoasă şi s-au încheiat prin ploaie, pe parcursul a circa trei ore legiştii analizând fiecare fragment osos aflat în coşciugul în care a fost înhumat bărbatul, la finalul cercetărilor anchetatorii nefăcând nicio precizare publică.

Oasele au fost măsurate şi fotografiate, apărătorii celor doi poliţişti fiind cei care au confirmat că legiştii au descoperit trei coaste rupte şi mai multe lovituri în zona capului. „Am 36 de ani de când sunt avocat, dar aşa ceva nu cred că am văzut vreodată. Craniul lui e exact ca un pepene, aşa e de ciopârţit. Acest om nu mai putea face nici un metru pe picioarele lui în asemenea condiţii. E ilogic să spui că de la ora 5.00 până la <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />14.30 a putut supravieţui în aceste condiţii”, a declarat avocatul Mihai Tălângă.

Un alt avocat, Ioan Georgescu, este convins că moartea lui Druţă nu ar fi fost generată de eventualele lovituri ale poliţiştilor, ci de o nuia cu care omul ar fi fost „bătut” de către un localnic”. „Acest moment e crucial în dosar şi trebuie văzut exact dacă se menţine acea precizare din certificatul medico-legal, cea de fractură de bază craniană. Dacă avea aşa ceva acel om nu s-ar mai fi putut deplasa pe stradă după ce a fost dus acasă”, menţionează avocatul respectiv.

Rudele – poliţiştii l-au omorât în bătaie

Săteanul despre care avocaţii spun că l-ar fi altoit nu nuiaua pe Druţă după ce poliţiştii l-au adus pe acesta acasă, spune că el nu a omorât pe nimeni. „Păi era o nuieluşă cât degetul de groasă, cum să-i sparg eu capul cu aşa ceva-”, întreabă omul. Sora bărbatului decedat, Domnica Gheorghe, a asistat la deshumarea fratelui său, ea declarându-se convinsă că vina este a poliţiştilor Cosmin Militaru şi Eugen Papuzu. „De când şi până când Poliţia îl aduce pe hoţ acasă dimineaţa la 5.00, plin de vânătăi şi tot felul de lovituri- Să zicem că era el infractorul care spărsese barul şi ce spun ei că făcuse, trebuia să-o spargă capul- Puteau să-l ducă la spital, că tot era plin de sânge, asta deşi au oprit la o fântână în sat şi l-au spălat cu apă de acolo. Nu s-au mai interesat deloc de el după ce l-au adus acasă. Păi aşa laşi un infractor- Îl duci acasă în loc să îl arestezi-”, întreabă sora celui decedat.

Resturile umane ale lui Nicolae Druţă au fost în cele din urmă împachetate într-o folie şi puse în coşciugul în care acesta a fost înmormântat iniţial, preotul din localitate oficiind o slujbă de re-înhumare a bărbatului.

Vizualizări: 206

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: