Au comandat petarde pe internet și au primit nisip

 Un tânăr de 23 de ani, din Motru, s-a ales cu dosar penal pentru înșelăciune și comercializare fără drept de articole pirotehnice. Polițiștii atrag atenția asupra riscului la care se expun persoanele care comercializează sau care cumpără astfel de produse.

Din cercetările efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că, în perioada 8-11.12.2017, tânărul a oferit spre vânzare pe o rețea de socializare diferite materiale pirotehnice (petarde), dar cumpărătorii au fost induși în eroare de acesta, întrucât la deschiderea coletelor au găsit nisip în locul bunurilor cumpărate. „Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării un număr de 12 cutii cu materiale pirotehnice, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale a tânărului”, arată IPJ Gorj într-un comunicat.

Avertismentele polițiștilor

Poliţiştii gorjeni vă reamintesc că este interzisă deţinerea, utilizarea şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile P1, F2, F3 şi F4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine şi siguranţă publică, securitate, respectiv pentru protecţia mediului.

De asemenea, comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile F1 şi P1 către persoane cu vârsta sub limita prevăzută de lege, respectiv 16 ani, precum şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an.

„În această perioadă, recomandăm părinţilor să supravegheze copiii cu atenţie deoarece aceştia pot fi expuşi incidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice. Toate articolele pirotehnice sunt imprevizibile şi periculoase. Folosirea lor necesită control şi supraveghere dar şi o responsabilitate sporită în ceea ce priveşte respectarea condiţiilor esenţiale de securitate”, arată IPJ Gorj.

Vizualizări: 914

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: